Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Om brottsoffren

Det var riktigt tråkigt att läsa att Västerbotten, av alla län, är sämst på att ge information om brottsofferjouren till de som drabbads av brott.

Upplevelsen av det onda kan vara väldigt olika. Ett inbrott kan för förövaren reduceras till en fråga om värden och pengar, medan vissa drabbade för alltid berövas den grundtrygghet de haft. Hot, misshandel och sexualbrott än mer.

Det är bra att vi har det lägsta antalet anmälda brott här i Västerbotten, även om antalet anmälningar och antalet brott inte är samma sak. De brottsdrabbade är hur som helst tillräckligt många. (Orsakerna till de få brotten är nog flera, säkert inte minst historiska och relaterade till värden och tro)

Glesa polisled och stressig arbetssituation kan vara troliga delförklaringar till att så få nås av information om brottsofferjouren. Här har en förbättring skett under den här mandatperioden. Oavsett orsaker borde det bli en dramatisk uppryckning och Västerbotten bli bäst även på att ta hand om de drabbade. De vars intressen det är viktigast att skydda vid ett brott.

 

SvD VF

 

Etiketter: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.