Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Intressant om pensionärerna

Fler pensionärer ska rösta blått.

Sedan i april-maj har stödet för Alliansen enligt Sifo och SVT ökat med 8 % bland pensionärerna. Jag känner också flera "fattigpensionärer" som kommer att rösta åt vårt håll.

Märkligt, om Sverige vore ett så genomuselt land som Holmlund och andra solstrålar här på bloggen säger.

Det kan det förresten inte vara. När Newsweek just nu rankar oss som nummer tre i världen. Utifrån kriterier som utbildning, hälsa, livskvalité, ekonomisk konkurrenskraft och politiskt läge.

Etiketter: , , , , ,

6 kommentarer

  1. Andreas Georgsson

    Är man pensionär och vill fortsätta att bli straff beskattad, ska man rösta på Alliansen.

    Är man pensionär och tycker att pension är uppskjuten lön och skall beskattas lika som lön, då ska man rösta på oss Rödgröna.

  2. Kurt

    En predikant som tror att man kan gå på vatten och att buskar kan tala är ju genast diskvalificerad i ett val. Att tro på bronsålderssagor och sedan lyfta fram det som att det är något bra är verkligen naivt.

  3. Jan Nilsson

    Svar till Andreas Georgsson (2010-08-18 00:20)
    Östros sa igår att pensionärerna betalar omoraliskt höga skatter. Intressant. Hur omoraliskt höga skatter betalade då vi alla innan jobbskatteavdraget? (K-O Feldt kallade iofs rekordskattenivåerna på gamla S-tiden för ”perversa”) Pensionärerna har i alla fall fått ett par sänkningar efter 2006 och ska få fler.

    Pension är inte uppskjuten och lagrad lön och pensionerna beror på hur många som arbetar och bra ekonomin går. Jag är övertygad om att pensionerna sänks om Ohlyansen drar oss tillbaka till bidragslinjen. Sveriges utveckling krävde stimulans till arbete, därför har vi jobbavdraget

  4. Jan Nilsson

    Svar till Kurt (2010-08-18 07:11)
    Jag ser inte den direkta kopplingen till pensionärernas röstande, men den finns kanske där någonstans.
    Att jag tror på en Gud som står över oss kommer kanske att göra att några avstår från att rösta på mig. Det är många fler som kommer att låta bli att kryssa mig av andra orsaker. Orsaken till att jag inte får ditt kryss ligger nog någon helt annanstans, i ideologi och politik.
    Eftersom jag gissar att du är västerbottning så ska jag i alla fall försöka göra mitt bästa för att representera dig ändå.

  5. Karl-Gustav Sjöström

    Tyvärr är det ju så, Jan, att många av oss pensionärer har litet svårt att hänga med i den politiska debatten men däremot lätt för att charmas av svärmorsdrömmen (om han nu hade varit ogift) Reinfeldt och nog även av den trevlige, personvalskampanjande fjärdemannen på på vår kommunfullmäktigelista!

  6. Jan Nilsson

    Svar till Karl-Gustav Sjöström (2010-08-18 10:29)
    Du har ju jättesvårt att hänga med, Kalle. *host, host*
    Tror inte det är bara charmen hos Reinfeldt och Wirenblad som gör att pensionärer väljer Alliansen. Det absoluta flertalet av pensionärerna hänger med, är fullt ut räknekunniga och har gott omdöme. Några av dessa kommer att rösta på Mona, Östros och Lars Ohly ändå, ibland för att mamma och pappa röstade på Per-Albin. Några kommer att göra det efter att ha lidit stora intellektuella kval. Men, jag tror att fler än man hittills räknat med kommer att rösta på Moderaterna, Folkpartiet, Kristdemokraterna och Centern. Alliansen, helt enkelt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.