Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Näst sista gången på Gammlia

170 utställningsfordon hade samlats på Gammlias näst sista onsdagsträff. Till det väldigt många promenerande, cyklande, mc- eller bilåkande åskådare och samtalare.

Det är nog få ställen som det denna isoleringens och ensamhetens tid knyts så många kontakter och pratas så mycket överhuvudtaget. Själv kom jag sent efter en debattkväll nere hos Handikappförbunden. När jag tog mig en våffla kom jag att sitta med en av min ungdoms "legendarer" som många av oss på den tiden nästan inte visste om han fanns eller inte, "Johnny Bråttom". Om hans öden och äventyr på Rickman och andra motorcyklar ska man inte berätta annat än möjligtvis vid lägereldar och liknande. Och då inte för unga människor som fortfarande kan inspireras till ymse slag av dumheter.

Riktigt roligt att träffa honom var det. Han körde dessutom stillsam PV denna kväll.

Betydligt beskedligare på sina två hjul har Torbjörn Sandkvist varit. Han är av synnerligen ädel årgång. Motorcykeln han hade med sig idag är 30 år äldre, en Harley Davidson av 1929 års modell. Efter de första kickarna lät det lite osäkert med hemfärden och jag erbjöd honom transport i Viton, något som inte blev aktuellt när motorn frustade igång.

Torbjörns kompis Torbjörn med sin Matchless -55.

Att dagens "motorburna ungdom" ofta uppnådde myndighetsåldern för rätt länge sen visas också i denna "surhålshottade" Willys Jeep från tidigt 50-tal.

Etiketter: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.