Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Pendeltåg också för Umeå

Det är känns glädjande och hoppfullt med planerna på pendeltåg på sträckan Vännäs-Umeå-Holmsund. Det är många som hoppas på detta.

De knappa 2 000 som pendlar in till Umeå är en grupp där många skulle ha nytta av pendeln, men det finns fler. Kring 600 personer pendlar från Umeå kommun till Vännäs.

I båda pendlargrupperna finns sådana som inte alls kan nyttja tåget. Men även bland umeborna borde det finnas många som skulle se fördelen i att gå ner till stationen från t.ex. arbetsplatsen på Liljaskolan och slippa bilhanteringen.

Etiketter: , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Jan Nilsson

  Svar till Marcus (2010-08-20 12:07)
  Det är redan beslutat och på gång, men det kommer inte att gå in i Vännäs. Det skulle ta drygt 10 minuter mer för Lycksele- och Vindelnborna att komma till Umeå då och de kommunerna är rädda att det skulle göra pendlandet mindre attraktivt för deras resenärer.

 2. Andreas Jansson

  Jag tycker det är tråkigt att tågen inte går in i VNS, ett stopp med de tåg de har kan man säkert ta några fler minuter på. Men jag hoppas och tror att det blir tåg mellan VNS – UÅ – HOD.

  Vänsterpartiet vill satsa på tågtrafiken, inte bara norrbotniabanan utan även sträckan VNS – UÅ – HOD.

 3. Dennis

  Det är en skam att den sittande majoriten i Vännäs har misskött ekonomin så fruktansvärt att det inte finns pengar att göra vettiga satsningar på att göra kommunen attraktiv. Dit räknar jag ett badhus med fler aktiviter samt att vara beredd och gå in ifrån kommunens sida och säkerställa att pendeltågtrafiken kommer igång.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.