Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Surt till sött och svart till vitt

Fick just ett angrepp från en som just brukar sköta om det där att angripa mig. Den här gången insinuerades det om moderat skattefusk och att moderater per definition är rika. Ja, ja.

Mötte nyligen en hantverkare som är så väldigt nöjd med ROT-avdraget. Inte minst därför att han slutat få de ständiga frågorna om det gick att betala svart. Dessa frågor kom inte sällan från dem som enligt utanskriften tycker att det är så häftigt att betala skatt.

När det gäller RUT-sektorn är skillnaden säkerligen ännu större. Får politiken som till alltför stor del verkar vara avundsdriven makten igen så ska stora delar av de "hemarbetande" (i andras hem) mista sina jobb. De som blir kvar får till stor del gå in i den svarta ekonomin, utan försäkringar och trygghet. Jag är övertygad.

Det finns ett säkert sätt att undvika den utvecklingen.

Etiketter: , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Minna Toivanen

    Läste i dagens tidning att du ”stegat fram” och tagit en tom stol i en politisk debatt, bravo! Man ska ta varje chans man får. Desvärre stod det inte så mkt mer, hur gick det på debatten egentligen?

  2. Jan Nilsson

    Svar till Minna Toivanen (2010-08-20 00:51)
    Jag fick faktiskt frågan först, om jag kunde ta debattplatsen. Jag hade ”Kryssa Jan”-tröja med M-logga på ryggen, så jag var s.a.s identifierbar. Debatten blev delvis en upplysning till oss politiker hur det egentligen är för människor med olika slags funktionshinder i olika situationer. För mig var det kanske den mest givande delen.
    Jag bidrog inte så mycket, försökte lyfta en del av problematiken för barn och ungdomar med de mer osynliga, neurologiska funktionsnedsättningarna, men det fanns inte tid. Sen tog jag upp problemet för multihandikappade att fritt kunna välja skola.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.