Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Mer från Vännäs MM

Big Papa hade många bilder från Vännäs Motormuseum härom dagen, men jag stoppar in några till ändå.

Nästan sextio år mellan SAAB:arna. När man ser de här två gästande SAAB 92:orna och den nya 9-5:an bortanför så inser man att det händer litegrann på 60 år ändå. Fast det känns som åren går väldigt fort.

Bilar är inte bara fortskaffningsmedel, teknik och industriprodukter. De är och har alltid varit även design. De rör alldeles uppenbart vid andra saker än bara förnuftet hos många av oss. Se bara på den här aktern från 1952.

Somt står och väntar på renovering, somt är färdigt för betittande, beundrande och begrundan. Och provkörning! Här tar man gärna ut sakerna och hör hur de låter när de går. Som synes är det inte "bara" bilar, motorcyklar, mopeder, båtmotorer, kultändare, lastbilar, flygplan och helikoptrar på museet. Det finns mycket mer.

 

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.