Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Nu är den invigd, Botniabanan

Försökte få in en bild, men vk-bloggen har fortfarande problem med bilder från mobiler. Bilden jag sände kommer nog i natt.

Har förstått att det inte bara är skelleftebor som bär Norrans oranga "Bygg Norrnbotniabanan"-kepsar. Sett flera umebor i dem också och inte bara kepsbärare vill  ha banan.

Både Maud och Kungen betonade att den här järnvägen är hela Sveriges, inte bara Umeås och kustorternas. Umeå och hela Sverige behöver också Norrbottniabanan.

Etiketter: , , , , ,

8 kommentarer

  1. Andreas Jansson

    Det är ju tråkigt att ni inte tänker bygga den då med eran politik. Sen är det rätt kul hur många alliansare som försöker ta åt sig äran över botniabanan, den började väl byggas av de röda?

    Eran politik är järnvägsfientlig.

  2. Isak

    Förra gången kungen var i Umeå var till minnet av när
    Svenska trupper drev ut ryssen vid Ratan för några hundra
    år sedan. Märkligt att inte alliansen tar åt sig äran för
    den bedriften också. Apropå att utnyttja kungen.

  3. Jan Nilsson

    Svar till Andreas Jansson (2010-08-28 21:57)
    M tänker bygga Norrbotniabanan. Det kan finnas olika meningar, men så är det. Alliansen har talat medfinansiering och SVMP lån, nu har Mona ”kommit över”. Nuvarande riksdagsledamot arbetade för Norrbotniabanan innan du funderat på att engagera dig politiskt och innan han kom till Stockholm. Oavsett vilka som blir AC-ledamöter fortsätter det.

    Budgetutskottet i Vännäs kommer med ett gemensamt förslag utifrån pengarna som finns. Har V mer pengar undanstoppade? Tala om var, för de skulle behövas.

    Den här sortens debatt tror jag du får ha med andra.

  4. Andreas Jansson

    Självklart finns det olika vägar att gå. Jag personligen har svårt attse att näringslivet kommer att bekosta den del som ni vill. Men visst finns de säkert de som kan bidra en del.

    Jag jobbar inte med något budgetarbete alls. Jag vet bara vad jag kan läsa mig till och vad mina partikamrater berättar. Jag har ju både läst och hört vad ni har gått emot.

    Jag förstår att en riksdagskandidat inte vill slösa tid på en vänsterslyngel från lilla Vännäs. Men jag skulle riktigt rädd om ni kom till makten, där av mitt stora intresse för erat valmanifest.

  5. Jan Nilsson

    Svar till Andreas Jansson (2010-08-28 22:58)
    Moderaterna gick emot byggandet av den uppvärmda konstgräsplanen utifrån den kommunala kärnverksamhetens behov. Tänkte du på något annat?
    Politikerna fastställer ramarna, nu har förvaltningarna det svåra uppdraget att prioritera och fördela det vi har.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.