Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Vänsteryttrarna och SD

Funderar än en gång varför bokstavsvänstern och även den bortersta våldsvänstern vill göra så mycket för SD. Med odemokratiska metoder knuffar man ju över många oreflekterade människor som inte alls är SD:are till att sympatisera och i vissa fall även att rösta med dem.
Skagårdagens vänsteraktion i Umeå öka antalet SD-röster med 10 eller 20 %? Känns väldigt onödigt.
De här vänstergrupperna får inget politiskt inflytande påriksplanet och struntar i om SD kommer in och blir stoppkloss för det politiska arbetet i Riksdagen. Våldsvänstern längst bort vill främst slåss och harmycket att vinna på ett starkt SD och även en framväxt av en "nationell" rörelse i Sverige. Revolutionärerna vill också ha oro och kaos. Det är inte såkonstigt ändå att man bär sig åt som man gör och flyttar bort allmänhetens fokus från SD:s dåliga och populistiska politik.

Etiketter: , , , ,

6 kommentarer

 1. Upprörd

  Vilket nonsens Jan! De här vänstergrupperna struntar verkligen INTE om SD kommer in. De agerar, kanske på ett sett som inte passar pastor Nilsson men de gör i alla fall något. Dessa människor använder de metoder de här möjlighet till..
  Vad gjorde du? Hur mötte du detta extremhögerparti? Inget förmodligen!

 2. Peter Burström

  ”Den bortersta våldsvänstern”? ”Odemokratiska metoder”? ”Vill slåss”? Menar du när RS och Umeås ungdomar ställde sig med ryggen mot SD och buade istället för att applådera?’

  Du har rätt i att det beteendet endast gynnar RS och SD och ingen annan. Det bästa vore om ingen var där. Men det är varken odemokratiskt, våldsamt, och orsakar inga slagsmål. Håll dig till verkligheten, det finns kritik att anföra, men den har inget med våldsamheter att göra.

 3. Pastorns bekännelser

  Klart att ALLA ska visa att rasisterna inte är välkomna med sitt främlingsfientliga skitsnack.

  Att högern och de kristna flörtar med dessa rasister är väl ingen hemlighet.

 4. Jan Nilsson

  Svar till Upprörd (2010-08-29 02:22)
  Vet inte om man ska kalla SD för extremister, jag vill spara några ord för det som finns i buskarna bortanför. Samt AFA & co. Däremot är SD mer främlingsfientliga än sin polerade yta. Partiet drar dessutom till sig många som inte alls betecknat sig som höger, man rekryterar direkt från (S) också. Tyvärr riskerar vi att odemokratiska ”antirasistiska” demonstrationer med våldsinslag skickar in människor i SD. Jag talar generellt, vad jag förstår lyckades man hindra att det blev våld i Umeå. Andra gånger och ställen har man inte lyckats hindra AFA m.fl. att göra SD större.
  Se nästa svar också.

 5. Jan Nilsson

  Svar till Peter Burström (2010-08-29 10:52)
  Jag talar inte bara om Umeå, men så här skriver Jan Hägglund, RS, om Umeådemonatrationen:

  ”Alltså: ett ytterst ringa antal, somliga hitresta ända från Göteborg, agerade, aktivt, för att anti-Sd-protesten skulle provocera fram ett polisingripande…….. Det pågick en dragkamp under anti-sd-manifestationen. Bara en blind kunde ungå att se detta.”

  Odemokratiska motmetoder kan vara av olika slag, JH säger att det kunde ha gått överstyr även här. Revolutionär kommunismen är djupt odemokratisk, men jag vill inte att man ska använda odemokratiska motdemonstrationsmetoder mot dem heller.

 6. Jan Nilsson

  Svar till Pastorns bekännelser (2010-08-29 18:34)
  Min poäng är att inte göra det på det testosteronrusiga vis som gör att man dubblar antalet som röstar på dem.

  Som kristen har man uppförsbacke om man vill vara främlingsfientlig. Det står ungefär så här på fyra ställen i Gamla testamentet:

  ”En främling skall du inte förtrycka. Ni vet själva hur främlingen känner det, eftersom ni har varit främlingar i Egyptens land.” 2 Mos 23:9

  ”Också ni skall älska främlingen för ni har själva varit främlingar i Egyptens land.” 5 Mos 10:19

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.