Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Fullsatt på Botniabanan

Det var intressant att se att det är ståplats på Botniabanan innan vissa tåg når Umeå.

Det kan förstås vara mycket av nyhetens behag, att det är säkert många nyfikna som åker. Samtidigt är det väldigt mycket bilar som står hemma när det ser ut så här. Att stå 15-20 minuter fåt stockholmarna också göra allt som oftast, men visst vore det förstås skönt att få sitta.

Det behövs tåg i Norrland. Både Botniabana och Norrbotniabana.

Etiketter: , , , , , ,

3 kommentarer

  1. Carl

    Tror absolut inte det är nyhetens behag utan snarare tvärt om. Många är de pendlare som avstår i väntan på att det skall börja fungera och bli driftsäkert. Har man en tid att passa undviker man att åka tåget som det är nu. I från Hörnefors går två bussar 07.15 som är fulla, främst av skolungdomar nästan samtidigt åker 50-75 personer tåget som går 07.27 plus en hel massa folk som fortfarande samåker/kör bil. På sikt kommer säkert många ställa bilen, välja tåget framför bussen vilket genererar fler resenärer och på sikt bättre förutsättnignar för mer trafik på banan.

  2. Jan Nilsson

    Svar till Carl (2010-09-14 23:12)
    Intressant.
    Hoppas då att operatören hittar rätt vad gäller kapaciteten vad det lider. Man kan knappast begära att man skulle ha hittat rätt direkt.

  3. Carl

    Att de skulle hitta rätt direkt är precis som du skriver att begära för mycket. Blir nog lite avlastning när de sätter in en tidigare tur 1 oktober. Samtidigt ger det möjlighet för de som pendlar med 06.30 och 06.55 bussen att ta tåget istället. Tror botniabanan har alla möjligheter att göra regionen starkare, framför allt underlättar det en större rörlighet för arbete och studier vilket alltid är bra för en region.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.