Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Sagt skolan farväl?


Den här dagen har innehållit en blandning av högst olika saker.

Jag har mött trevliga skolelever i en annorlunda och mycket mindre komplex uppgift än är van vid. Förutom diverse kommundokument inför veckan så har jag dessutom ägnat mig åt saker jag trodde jag definitivt hade lämnat. Dokument, information och filmer från Skolverket. De handlade främst om Lgr 11, grundskolans nya läroplan. Jag som trodde att Skolverket och jag skiljts åt för alltid.

En av mina uppgifter under det halvår jag lovat vara rektor i Skellefteå är att se till att personalen och nästa rektor får en riktigt bra start på höstterminen 2011. Dit hör både ett och annat, inte minst att arbetet med ny skollag och läroplan ska fungera bra och att lärarna inte ska knäa under ansvaret och mödan. Det gäller att så långt det går sträva mot förenkling och rationell tillämpning av lagar och förordningar i vårt alltför resurskrävande och förkrånglingssjuka samhälle.

Många av nyheterna i skolan ser mycket bra och intressanta ut. Allt är jag dock inte lika nöjd med. Insikterna jag försöker förvärva hör dessutom i allra högsta grad ihop med mitt nya uppdrag i Barn- och utbildningsnämnden i Vännäs.

Man ska inte förakta samordningsvinster.
Varken gamla erfarenheter eller nya perspektiv heller.

Etiketter: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.