Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

SD:s partisekreterare

Ikväll befann jag mig på löpbandet när Aktuellt sände SD:s Björn Söders uppvisning i rättsmedvetande.

Jag vet inte hur många gånger reportern frågade SD:s partisekreterare och gruppledare i Riksdagen om han hade något problem med att han länkat till en gravt felaktig artikel och spritt felaktiga beskyllningar. Artikeln i nättidningen sa att 20 ensamkommande flyktingungdomar misstänktes för gruppvåldtäkt i Husbybadet. Björn Söder erkände i programmet inte på något sätt att det var fel av tidningen att ge denna bild eller att han själv och en annan SD-riksdagsman spritt artikeln.

Det är allvarligt att 5-7 av de 18 pojkarna misstänks för sexuellt ofredande efter att enligt polisen ha strukit ett par 11-12-åriga flickor på rygg och lår. Saken är under utredning och befinns några av de straffmyndiga pojkarna skyldiga till sexuellt ofredande bör de dömas. Det är också allvarligt när man felaktigt förklarar detta som en gruppvåldtäkt som alla pojkari gruppen är misstänkta för. Artikeln bidrog till att flyktingboendet senare angreps av stenkastare.

Man måste kunna hålla fler än en sak i huvudet samtidigt. Skulle det vara så att svenska medier ibland mörkar brott som utförs av invandrare är det ett svek som i längden slår mot just invandrarna och som också för trovärdighetens skull måste upphöra. Samtidigt kan eventuella felaktigheter självklart inte motivera att man, särskilt som svensk parlamentariker, hårdnackat försvarar att man spridit lögner och falska beskyllningar! Då är det pudel som gäller, utan pardon.

Jag säger inte att hela SD står för detta bottennapp, men det blir intressant att se om partisekreteraren får ha kvar sina uppdrag. Med denna nivå av rättsmedvetande anser jag att man inte har något att göra i Sveriges lagstiftande församling.

Etiketter: , , , , , ,

6 kommentarer

 1. Kropotkins skägg

  Angående felaktiga beskyllningar så stämmer inte detta i ditt inägg:
  ”Artikeln bidrog till att flyktingboendet senare angreps av stenkastare.”

  Det var ägg som kastades mot huset, inte sten. Man kan hitta videon som Nordisk Ungdom filmade själv på Youtube. Tydligen var deras syfte genom att kasta ägg på boendet att få hela härvan att uppmärksammas av media. Det finns ju inget som media tycker bättre om än skrålande rasister, så NU spelade gärna den rollen. Dock var det som sagt ägg som kastades.

  Vi vill ju inte förvrida sanningen. Det är ju SD:s och ej stats-sanktionerade mediers uppgift. Eller hur?

 2. Jan Nilsson

  Svar till Kropotkins skägg (2011-03-07 20:17)
  Jag kollade upp det där. Förmodligen har jag blandat ihop när rasister kastade sten på Västerortspolisen vid ett annat tillfälle. Jag har sett filmsnutten där rasisterna kastar mot flyktingförläggningen och har både sett och hört att det var ägg den gången. Ber om ursäkt för den missen.

  Jag är nästan smickrad av er uppmärksamhet för det jag skrivit, men vill att ni ska läsa innantill. Om media ”filtrerar” sådant som händer ska man sluta med det.
  Samtidigt måste jag säga att Björn Söders uppträdande och flagranta sanningsslirande i både Aktuellt och gårdagens Agenda har förfärat mig. Om detta nu och framöver är SD:s partisekreterare så är läget allvarligare än jag trodde. Förhoppningsvis vaknar många av att höra att en så högt uppsatt partiföreträdare kan ursäkta och släta över länkande till direkt lögnaktiga sidor med andras eventuella försummelser. Det är ett minst sagt ynkligt beteende. Jag förväntade mig faktiskt att partiet väldigt snabbt skulle erbjuda honom andra uppgifter.

 3. Jan Nilsson

  Svar till Babar (2011-03-12 23:28)
  Läs artikeln igen och se om du hittar något om ”två olika saker”.
  Samtidigt som de 5-7 pojkar som misstänks ha ofredat flickorna ska lagföras är det inte ok att hävda att alla (t.o.m. fler än som var närvarande) utfört en gruppvåldtäkt. Särskilt om man som Söder gjorde försvarar övertrampet med att det är så ofta media döljer om invandrare gjort brott.
  Kan man då som riksdagsman och gruppledare medverka till att sprida falska beskyllningar? Vem man än är kan man inte höra så.
  Som sagt, läs igen och se vad jag skriver. Allt är inte svart och vitt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.