Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Prolog och epilog


Vid sju-snåret i morse kom jag till min nya arbetsplats, man sover inte bort tiden i Bjurholm.
Det blev en dryg timme inledande framtidsprat med rektorskollegorna och sedan hade vi en knapp timme med facket. Nästa måndagmorgon har jag en egen med lärarfacken och kommunal. Det blir nog inte mycket programförklaring förrän hösten, men lite kan man väl känna varandra på pulsen.

Det är ingen tvekan om att det är många helt nya saker att sätta sig in i. Jag har mycket att lära mig och många misstag att göra, eller försöka undvika, på vägen från operativ rektor i idéburna, "platta" föreningsdrivna organisationer till tjänsteman i en kommun. Även vägen från politiker till kommunal rektor och skolchef har säkerligen sina diken. Det gäller nog att vara mer sparsam med uttalade tankar och meningar, där har jag ett av många utvecklingsområden. Jag får kanske skaffa mig ett par-tre mentorer med lite olika erfarenheter.

Ett litet besök på kommunhuset hann det också bli idag, liksom underskrift av anställningsavtalet. Nästa "Bjurholmssväng" blir i Lycksele där vi ska jobba med bl.a. systematiskt kvalitetsarbete på torsdag och fredag.

Fram till dess blir det först politik. Fullmäktige idag, ksau och Liljaskolans styrelse i morgon.
På kvällen är det skolavslutning och avskedstal på Bruksskolan i Ursviken, på onsdag diverse överlämning och på kvällen avslutning på Björkskolan i Skellefteå. Sen återstår bara några Skelleftedagar veckan efter midsommar. Jag är glad för det lärorika halvåret där också.

Det är mycket och många man kommer att sakna.

Etiketter: , , , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Jan Nilsson

  Svar till Karl-Gustav Sjöström (2011-06-14 10:18)
  När man åker till staterna stup i kvarten och dessutom stannar länge så missar man ju ett och annat. 😉
  Jag ska jobba i Bjurholm ett tag. Tar över efter Lars Westman medan det lägger sig till rätta med Bjurholms nya organisation.

 2. Jan Nilsson

  Svar till Karl-Gustav Sjöström (2011-06-15 17:13)
  Jag skulle nog satsa på staterna istället.

  Tack ska du ha! Har just kommit hem och blivit firad av min kära fru. I morgon bitti blir det avfärd till Bjurholm och Lycksele för en duvning i systematiskt kvalitetsarbete. På köpet får jag första ”bredd- och djupmötet” med personalen.

  Du som har lång erfarenhet kanske kunde undervisa mig lite i kommunalt tjänstemannaskap? Kan du hjälpa mig att undvika tre-fyra-fem fallgropar så ökar genast mina chanser att komma relativt helskinnad ur det här. För att inte tala om vad det kunde betyda för Bjurholmarnas möjligheter att få någorlunda valuta för sina pengar. Jag lovar inte att göra som du säger, men lovar att lyssna uppmärksamt. 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.