Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Lettland och Grekland


Vilken oerhörd skillnad det är mellan Lettlands och Greklands krishantering.

http://www.dn.se/ekonomi/grekland-bor-folja-lettlands-vag

Samtidigt som man tycker synd om Greklands folk kan man inte begripa hur så stor andel av befolkningen kan vara så väldigt långt från verkligheten. Hur man t.ex. kan tro att ett land kan fungera utan skatteintäkter och att man kan ha pensionsregler helt utan matematisk och ekonomisk rimlighet.

Etiketter: , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Jan Nilsson

  Svar till Conny Forsström (2011-06-20 21:24)
  Nog kan man fundera över det, men det går inte att leva över sina tillgångar och skyffla betalningsansvaret på sina barn hur länge som helst. Hade det gått att generellt pensionera sig 10-15 år tidigare än vi gör i Sverige hade nog fler länder gjort så. Det blir tillräckligt knepigt att behålla vår pensionsålder när vi lever allt längre. En stor del av grekerna lever inte i verkligheten.

 2. Pär Andersson

  Grekland borde… Grekerna tar för lätt på… Grekerna har för låg pensionsålder… Grekerna betalar inte skatt… Grekerna fattar inte…
  Själv tycker jag vi STORDEMOKRATER borde hålla oss för goda för att komma med förnumstiga ekonomiska råd och raljanta antaganden om det grekiska folkets tillkortakommanden.

 3. Jan Nilsson

  Svar till Pär Andersson (2011-06-21 06:17)
  Har glömt att kommentera här också.
  Pelle, tycker inte du också att skillnaden är stor på baltländernas och Greklands krishantering? Hur ska inte en statskonkurs drabba de svaga och små till exempel. Och inte lär pensionsåldern bli lägre om pension slutar att alls finnas.
  Hur som helst, om man anser att en majoritet eller en minoritet agerar fel så hör det till demokratins spelregler att man får säga det.
  Utan jämförelse för övrigt, jag tycker att Hitler och nazismen var lika vedervärdiga fast demokratin förde dem till makten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.