Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Den första dagen


Har gjort min första ordinarie dag i Bjurholm efter introduktionsdagarna i juni. Det känns riktigt roligt nu, fast jag hela tiden upptäcker nya saker jag inte vet och kan. Eller som hanteras helt annorlunda än jag är van vid. Spännande är det.

Jag har blivit mycket väl mottagen i min nya ”politikbefriade”, men politikerstyrda uppgift. Jag har idag fått lite introduktion av kommunalrådet och kommunchefen och fått tillfälle att ställa frågor och ge synpunkter kring saker och förhållanden jag reflekterat kring. Jag har under dagen hunnit få massor med tålmodig hjälp av henne som är min högra hand och har hunnit möta flera av de andra ickesemestrande tjänstemännen. De som tillsammans med alla andra kommunanställda pch politikerna ser till att verksamheten i Sveriges minsta kommun, med sina 2440 invånare, fungerar så bra som den gör. Trots att lagar och förordningar är skrivna för kommuner som är flerfaldiga gånger större och har betydligt mer skattekraft.

Oavsett vad jag gör om jag lever i mars 2012 kommer jag att få lära mig mycket om mycket här, det är jag övertygad om.

Etiketter: , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Karl-Gustav Sjöström

    Gratulerar till det nya jobbet, ett jobb som jag tror att du trivs med och snart (!) också komma till nytta för Bjurholm. Samtidigt måste jag erkänna att är så himla avundsjuk på dig som har ett antal år kvar dig i arbetslivet, sannolikt också mycket välbetalda år.

  2. Jan Nilsson

    Svar till Karl-Gustav Sjöström (2011-08-03 09:33)
    Ja, trivs gör jag redan. Hoppas att kunna vara till nytta framöver också, vill ju ”göra rätt gör mig”. Borde väl iaf hitta hjälpligt i lokalerna innan det är dags att sluta. 🙂
    Om åren jag får blir välbetalda återstår att se. Jag är inte främmande för andra typer av jobb heller. Olika jobb har olika fördelar.

    Lyder du mitt råd att registrera firma så kan du jobba inom flera olika områden. Du får en chef du vanligtvis är överens med och får bestämma uppgifterna och lönen själv. Du får dessutom dubbelt jobbskatteavdrag.
    Kan det bli bättre? 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.