Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

I valet och kvalet

Har ikväll suttit och valt mellan seminarierna på Sverigemötet, Moderaternas stora konferens i Örebro i mars.

På mina seminarieval ser det ut som om jag skulle vara både politiker och tjänsteman och till väldigt stor del norrlänning.

Första passet blev "Kommunen som arbetsgivare" där det t.ex. handlar om att behålla och utveckla medarbetare och personal. Andra passet blir "Moderaternas nya handlingsprogram", tredje "En levande landsbygd" och fjärde "Ansvar för hela Sverige".

Hippfaktorn är kanske låg, men jag känner igen mig i det jag valt. Det var lite knepigt i valet till första passet. Där fanns även "Skolan som modern arbetsplats" där man bl.a. ska behandla frågan hur man kan minska den administrativa bördan för lärarna så att de istället kan få mer tid med (och ork för) eleverna. En fråga som jag tror är viktigare för Sverige än vi anar och tror. Problemet löstes så att frun tog det passet. Ser fram emot rapporten.

Ser även fram emot några samtal som jag hoppas kunna genomföra under de här dagarna.

 

Etiketter: , , , , ,

4 kommentarer

 1. Andreas Holmber

  Jag tror att ansvarsfulla medborgare och partimedlemmar, särskilt sådana som inte vill ”snöa in” eller vara ”fixerade”, bör välja ett och annat ”hippt” seminarium också. För våra barns skull. På Folkpartiets riksmöte i Göteborg i fjol våras valde jag, ensam från regionen (en som anmält sej med mej valde att fara på bandyfinalen istället), hbt-seminariet med mycket få (ett 15-tal besökare) trots att det ju påstås handla om en av Folkpartiet liberalernas hjärtefrågor. Jag tror att om fler icke-queera hade valt seminariet skulle besluten på landsmötet i Karlstad i oktober inte ha blivit så queera/konstiga som de blev, jfr http://www.andraget.blogspot.com/2011/10/presumtiva-anforanden-vid-fps-landsmote.html (jag höll i princip alla anföranden utom det om vårdnadsbidrag och delad föräldraförsäkring) samt http://www.queerretorik.blogspot.com/2011/11/tankar-fran-gubbholmen.html. På den senare sajten finns fullständig häpnadsväckande exempel på queerretorik…

  (Hemma med sjuk Staffan idag. En mjuk och go kille som gärna leker med flickor. Han ska inte behöva misstänka att han också kanske ”egentligen” är tjej och i sin kommunala skola – eller i Svenska kyrkans konfirmationsundervisning – få lära sej att även killar kan föda barn. Nu är det bara KD som håller emot – Svenska kyrkan och Anders Wejryd förbereder förmodligen ännu en reträtt, trots sitt yttrande 2007: http://www.svenskakyrkan.se/tcrot/kyrkostyrelsen/yttranden/2007/%C3%84ndrad_k%C3%B6nstillh%C3%B6righet.htm).

 2. Jan Nilsson

  Svar till Andreas Holmber (2012-02-01 09:44)
  Jag känner mig inte så vådligt insnöad. Arbetet i alla småkommuners småkommun gör dock att jag blir ännu mer nyfiken på vad som tänks, sägs, inte sägs och vad som görs vad gäller Sverige en bra bit utanför tullarna. Sen är jag förstås intresserad av det som händer innanför också.
  Men, jag måste erkänna att jag har svårt att intressera mig för sådant som man ovillkorligen ska kollektivt tycka, tänka och känna. Jag tror också som tidigare sagt att det är kvinnor som föder barn.
  Ska kika på dina inlägg när jag sitter vid datorn. Knåpar på mobilen nu.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.