Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Att ta hand om unga


Det kan vara väldigt olika hur det upplevs och fungerar när elever kommer ut på praktik av olika slag.

När det blir riktigt bra kan det vara oerhört mycket värt och ha betydelse långt utanför PRAO-perioden för elevens del. Jag tror nästan jag fick se ett sånt tillfälle idag.

Vore jag företagare eller chef i en offentlig verksamhet, särskilt på en mindre ort, skulle jag ta reda på när högstadiets PRAO var. Jag skulle lägga manken till och försöka åstadkomma att det fanns lämpliga handledare för den aktuella perioden. Om möjligt skulle ingen elev gå tillbaka till skolan utan att ha fått känna att man gjort nytta och utan ett positivt omdöme om arbetsplatsen.

Ingen har råd att vara dryg eller ointresserad. Inte den unge, men inte heller företaget. Absolut inte den offentliga verksamheten. Om världen rullar på ungefär som förr och inga stora katastrofer inträffar blir det svårt att få tag i Utbildad arbetskraft när nuvarande åttor är 22.

Tänk på det.

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.