Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

KS och pendeltåg


”Läsårets” första KS i Vännäs är avklarat. Ärendelistan var kort, frågorna och perspektiven var fler.
Det mesta rörde sig kring ekonomin. Stora delar av resonemangen kommer att fortsätta fram till nästa KS. Återkommer om frågorna framöver.

Något som inte behandlades, men nämndes, var den nya pendeltågstationen i Vännäsby som snart står färdig. Första oktober stannar tågen första gången för att ta upp folk från den nya perrongen. Som det ser ut nu blir det 17 avgångar per dag, med olika sorters tåg. Det tycker jag är riktigt bra.

Etiketter: , , , , ,

2 kommentarer

 1. Andreas Jansson

  Pendeltågsstation är väl inte direkt rätt, men okej, låt gå!

  Det är jätte bra för Vännäs och Vännäsby att vi får fler stopp med pendeltåg i kommunen.

  Men jag som kör på sträckan ser med fasa på hur de nya tidtabellerna ser ut, en endaste försening kan orsaka förseningar för en hel dag. Det är redan nu väldigt trångt och det blir värre.

  Den enda lösningen är: dubbelspår VNS – UÅ.

 2. Jan Nilsson

  Svar till Andreas Jansson (2012-08-21 20:20)
  Erkänner att hållplatsen inte bara är för pendeltåg, men för många blir nog just pendeltåget det mest nyttjade. Själv åker jag gärna fjärrtåg, fast det var rätt länge sen nu. Förr kunde det ibland bli 6-8 gånger per år till Sth.

  Jag hör att det blir trångt. Tror det dröjer en stund till dubbelspåret. Fortsätter vi tömma oljereserverna i den här takten tror jag tåget blir mkt viktigt om vi får leva ett tag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.