Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Fast man inte hör dit


Skrattade i går kväll när jag såg att denna blogg räknades som den sjunde mest inflytelserika av 198 moderata bloggar i landet. Just då var den nummer två i antal inlägg över tre månader. Allt enligt statistik och mätning av länkningar på politometern.se.

Jag har mina dubier. Antalet stämmer nog, inflytandet kan diskuteras. Innehållet varierar dessutom rätt mycket.

Men med tanke på att bloggen inte alls räknas till politikbloggarna på vk.se är resultatet inte så pjåkigt. 😉

Etiketter: , , , , , , , , ,

10 kommentarer

 1. Maria Skiddi

  Fast du har ju ett politiskt förflutet åtminstone! Moi har åxå blivit omskriven på politimeterna av brinnande unge herr Cavve. Dessutom som den ”borgerliga bloggaren”..
  JAG är inte med i ngt parti och jobbar inom vården, så det är ganska märkligt=))

 2. lf

  Jag har kollat igenom de senaste bloggarna bland ledande politiker i Västerbotten avseende de enorma pensionsavtal som ni tillskanskat er och som dessutom kan användas till skatteplanering.
  Inte en enda!
  Kan jag tolka det som om det är vi och dom,och dom är vi som med våra löner och pensioner skickar in skatt som ni är satt att på bästa sätt hantera.
  Det är skrämmande.
  Du kan kanske bli den första.

 3. Jan Nilsson

  Svar till Maria Skiddi (2012-11-07 07:44)
  Där hör man! Då blir det ännu mer märkligt. Men visst kan man, som du, vara hyfsat politisk utan medlemskap någonstans. Än. 😉
  Jag är iofs fortfarande politiker med lokala uppdrag i KF, KS och BoU.

 4. Jan Nilsson

  Svar till Karl-Gustav Sjöström (2012-11-07 14:03)
  Tack Kalle!
  Det är förstås roligt att det man skriver blir läst. Precis som du gillar jag att skriva. Och att påverka. 😉
  Den politiska påverkan jag kanske skulle uppskatta mer än mycket annat är väl om många får inse att ett engagemang i Moderaterna kan stå tillsammans med engagemang i människor. Stora, små, starka och svaga. Jag tror ju att Moderaterna står för den långsiktigt hållbaraste politiken för Sveriges människor. Men jag lever inte för politiken.
  Skulle det partipolitiska engagemanget ta slut, förr eller senare och av en eller annan orsak, skulle jag nog på något sätt vara inblandad i samhället och det gemensamma ändå. Om man får leva, ha hälsan och gå lös.

 5. Jan Nilsson

  Svar till lf (2012-11-07 18:42)
  Jag måste säga att jag är ganska upprörd över journalistiken. När man skriver om saker som riskerar att tolkas väldigt fel så måste man vara övertydlig.
  Jag blir rätt upprörd när jag läser det du skriver också.
  Det är få av det tusental politiker i Västerbotten som har en enda krona i fallskärm eller pensionsavtal. Du skriver att jag har varit med och tillskansat mig enorma pensionsavtal. Det finns inte något alls för mig och den stora hopen fritidspolitiker, mer än några procent på arvodet man får ut.
  Det är sex (6) politiker i Västerbotten som uppbär sådana pensioner du talar om. Av dessa har någon mindre än hundra kronor i månaden, någon annan ett par tusen. Både du och journalisterna som skriver oförsiktigt skulle skämmas för att ni slår mot demokratin genom att elda under avundet mot politikerna som tar ansvar för det gemensamma. De allra, allra flesta får ingen pension för sin insats. Men hån och hat får de en del av.
  Jag klagar inte alls, men några får alldeles för lite pension. Jag känner en som sa upp sitt VD-jobb för att som ersättare gå in i politiken på heltid. Efter två år var det val och han valdes inte in, sådana är villkoren, risken man tar. Han fick en månads lön och sen var det a-kassan. Han skulle nog inte rekommendera någon att göra som han gjorde. Många kvalificerade tvekar tyvärr inför osäkerheten när man ser sådant.

  När man talar om politikers pensioner ska man tala nyanserat. Inte ljuga, inte förtiga att de allra, allra flesta – fritidspolitikerna i kommuner och landsting – inte har mer pension än de skulle ha fått om de tjänat samma slant på Konsum eller på skolan.

 6. Jan Nilsson

  Svar till lf (2012-11-07 18:42)
  Sen ger det en dålig smak i munnen när man ser en del utnyttja de motiverade pensionssystemen för den lilla gruppen heltidspolitiker till, som du säger, skatteplanering. Särskilt när man talat kraftigt emot samma trygghetssystem tidigare. En översyn behövs, men det måste finnas en sorts trygghet kvar för dem som kliver ur arbetsmarknad och specialiserade jobb för osäker politik.

 7. lf

  Tack för din långa kommentar.Politikernas villkor kan vara svåra och kortvariga.
  Jag är mycket förvånad att du angriper mig som privatperson.Men jag läser i tidningarna precis som alla andra.
  Jag ber om ursäkt för att jag inkluderade du som toppolitiker som utnyttjade systemet.
  Men de tidigare kommunalborgarråden i Stockholm som bedriver skatteplanering det är det som jag är mest upprörd över.
  De skall ju vara våra ledstjärnor.Det mest ynkliga var Annika Billström som inte ville ge några kommentarer.

 8. Jan Nilsson

  Svar till lf (2012-11-08 20:00)
  Ursäkta att jag hettade till, men politiker är en enormt varierad skara. Hörde idag programledaren i Ring P1 tala svepande om politiker på ett riktigt tomtenissevis. Det blir ungefär som att tala om vårdpersonalens groteskt höga löner och generösa villkor när man egentligen talar om några av de bäst betalda stafettläkarna.
  Av de 40 000 förtroendevalda som har ansvaret i landet gissar jag att den stora delen inte kommer över ett par tusenlappar i månaden i arvode. Många snittar kanske 500 kronor. Och aldrig kommer man i närheten av politikerpension, fast många tycks tro det. De förtjänar definitivt inte avund och hån för vad de gör. Det gör inte heltidspolitikerna heller, bara för att de är vad de är. De som beter sig betänkligt hittar man överallt, i alla uppgifter och kategorier.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.