Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

8 bibliotek istället för 7


Nej, det blev ingen samlokalisering av bibliotek i Vännäs, trots positiva skrivningar från både ”tekniska” och barn- och utbildningsnämnden. Ksau sa nej med tre S-röster och en C-röst mot en M-röst, som också representerade FP:s och KD:s vilja. Vi får nu åtta mer eller mindre bemannade bibliotek i Vännäs kommun istället för sju.

I ärlighetens namn ska sägas att triangelförslaget kom sent och tiden var knapp. Även om ett gemensamt bygge skulle spara investerings- och driftspengar skulle bygget på Vegaskolan förstås också bli dyrare.

Inte desto mindre tycker jag det var tråkigt att kommunbiblioteket och Vegas skolbibliotek inte kunde bli ett. Skollagen kräver numera bemannade sådana och det hade varit bra att både få ett riktigt högklassigt bibliotek på skolan och möjligheten att samordna verksamheterna.

Lite roligt tycker jag att huvudmotiveringen var. Ett bibliotek på Vegaskolan ansågs hamna lite för ocentralt. Centern brukar ju vara pigga på decentralisering och här talar vi om 300 meter emellan alternativen. Om man tar bilen. Är det månne stureplanscentern som kommit till Vännäs? 😉

Skämt åsido ska det bli spännande att se om, hur och när vi nästa gång får tillfälle att få till ett nytt bibliotek. Hoppas det blir innan vi det blir nyttjandeförbud på vårt nuvarande.

Etiketter: , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.