Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Bra ton i debatten


Det har blivit en del telefonsamtal, mail och kommentarer innan och efter KS-sammanträdet där ekonomin och byskolorna togs upp. Med något enstaka undantag har tonen varit mycket bra.

Det måste jag säga att den var även på KS-sammanträdet. Visst brände det till någon gång i debatten, men jag märkte inget av ohövligheter, nonchalans och hån som jag såg att någon skrev om.

Härom kvällen blev det ett samtal på vägen hem från Bjurholm med väldigt fin ton. Jag hade önskat att jag sluppit göra eldsjälen som ringde besviken. I synen på byskolor stod vi varann nära, även när det gäller hur (och att!) sviktande ekonomi måste hanteras. Vi såg annorlunda på detaljer i det underlag vi fått, men kunde göra det i full respekt. Båda förstod att den andre ville väl utifrån sin förståelse av situationen.

Så bör den politiska diskussionen drivas, särskilt i de små kommunerna. Nästa gång kan vi stå på samma sida och hur som helst är det viktigt att vi inte blandar sak och person när övertygelserna bryts mot varandra.

Etiketter: , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Titti

    Jag tycker synd om dig som var tvungen ta beslut att lägga ner byskolorna, men det var exakt det jag sa för 10 år sedan när vi rustade upp Hammarskolan för 17 milj. Jag sa då, att om 10 år finns det 300 skolbarn på högstadiet mindre dvs en överkapasitet på endera hela Hammarskolan eller samtliga byskolor. Tråkigt jag fick debattera det då.

  2. Jan Nilsson

    Svar till Titti (2013-02-28 10:14)
    Ja, det var ett beslut jag sannerligen velat slippa.

    Det är inte lätt detta med skolor. Har aldrig varit och kommer aldrig att bli.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.