Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Glimt från förskolan


I torsdags var det en träff med några av Umeåregionens förskolechefer. Vi planerade bl.a. en nätverksträff senare i vår. Ett av inslagen blir Mediacenter som ska gå igenom den IT-relaterade pedagogiska utvecklingen inom förskolan. Mycket stavas läsplattor och de program som finns där.

En glimt av vad som sker just nu: Tänk dig den 60-åriga förskolläraren som sitter med en tvååring som visar henne hur man gör med läsplattan. Hur man öppnar pedagogiska program och utforskar dem. Det är inte en saga, utan en historia ur verkligheten. Tvååringen lär 60-åringen som lotsar barnet vidare. Gemensamt, samtidigt lärande. Jag tycker bilden är förundrande och fin.

Etiketter: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.