Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

KF i Vännäs


Om en minut är det fullmäktige i Vännäs. En del viktiga, men inte många kontroversiella frågor.

I en fråga finns olika åsikter, antalet ledamöter i fullmäktige. Här kommer kanske den livligaste debatten idag. Här tycker Moderaterna att även politiken ska vara med och spara. Fortsättning följer.

Etiketter: , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Jan Nilsson (inläggsförfattare)

  Grattis Jonas! Efter vår träff och vårt samtal om saken (för länge sen) förde jag dina frågor vidare. Det har förstås inte haft någon påverkan på ditt ärende, men det kan vara bra att lyfta märkligheter som uppstår.

  • JonasE

   För att citera en juridikprofessor som kommenterat mitt ärende ( kommer inte ihåg hennes namn just nu ): ”-det är inte det vanligaste fallet, men inte heller ett särskilt ovanligt fall”…….undrar hur många som inte fått rätt i min situation, då samma professor säger att just sjukförsäkringen är ”lappad och lagad” så många gånger av så många olika, att nästan ingen kan hur den egentligen fungerar, och det skulle nog behövas göras helt nytt, istället för att peta om lite i den gamla som ALLA gjort hitintills !!.

   Nu är det inte bara Alliansen som ska beskyllas här, även om dom ”tafsade” på den sist och orsakade att många ramlade ur systemet, till skillnad från att glömmas/gömmas i systemet(som Alliansen ville kalla det) bort som i gamla……vad som blev bättre med att ramla ur kan man undra ??.

   Alla har missat grundproblemet här -bristen på rehabilitering !!, och Nej !! Alliansens rehabiliteringsgaranti var inte lösningen, då det blev en något som bara finns till namnet !!.

 2. Jan Nilsson (inläggsförfattare)

  Då och då påminns man om risken att hamna i kläm i systemen och jag tror inte att vi har sett sista lappningen av sjukförsäkringen.
  När människor kunde vara sjukskrivna ett år och AF vid första telefonsamtalet föreslog pensionering var det ett helt horribelt system för både individer och ett samhälle med skattebetalar- och arbetskraftsbrist på flera områden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.