Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Bygge för barn


Så har vi haft barn- och utbildningsnämnd för sista gången innan sommaren.

Intressant var att få se hur den nya förskolan tar form och få ställa frågor kring funktion, inne- och utemiljö. 8 avdelningar i två plan gör att det inte handlar om något litet projekt. Precis som Lägret får förskolan en egen skog, här större och kanske mer uppväxt, och utemiljön i övrigt ser bra ut så här långt. Både verksamhet och nämnd ska vara med under hela processen när arbetet så småningom går vidare från generalprojektör till huvudentreprenör och detaljprojektering.

Ett önskemål från M och FP, och sedan även nämnden, är att vi vill se en stomme i trä. Förskolan byggs extremt energisnålt (halva energiförbrukningen mot normen) och hållbarhetsfokuserat och där passar det förnyelsebara och miljöfördelaktiga träet väldigt bra.
Jag hoppas generellt på mer byggande i trä. Sanden går nog åt ändå.

”Bruksytan” ligger på 9 kvadratmeter per barn vid fullt utnyttjande, vilket är mindre än de närmast föregående byggena, men bedöms tillräckligt. Då tillkommer kök, fläktrum och annat.

Återkommer nog fler gånger i ärendet under resans gång.

Etiketter: , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.