Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Första partiledartalet


Jag tänkte höra alla partiledartal kvällarna fram till torsdag. Det var Stefan Löfven som idag inledde med ett tämligen och bitvis mycket löftesrikt ideologiskt tal.

En socialdemokratisk statsvetare och bloggare skrev nyss att ”ikväll var alla revisorsfasoner som bortblåsta”. Jo, de var de nog. Förståeligt av flera anledningar, inte minst då partiet förlorar röster till andra som inte verkar räkna alls.

Nu är det här ju mina nästan opolitiska dagar i Almedalen så jag säger inte så mycket mer, men lite orolig blir jag. Skulle Löfven & Co. uppfylla ungefär vad de säger måste väldigt mycket pengar tas någonstans ifrån. Om det inte alls blir som det lät ikväll blir jag orolig för den besvikelsens reaktion som borde bli följden.

Vissa saker lät väldigt riktiga. Naturligtvis ska det vara samma lön för samma arbete, rasismen ska inte ha någon politisk påverkan, skolresultaten måste höjas och de 25 åren av dramatisk avrustning måste vara över när man ser vad som händer runt omkring.

Men pengarna som t.ex. det sista kostar måste tas någon annanstans. Alla förbättringar behöver inte kosta pengar, men det går inte att bygga försvarskapacitet med ord. Det behövs både ideologer och revisorer.

Etiketter: , , , , , , , , ,

2 kommentarer

 1. lf

  Ja,här ser du vad ett politiskt parti som ser solidaritet som en ledstjärna kan leverera.
  Skatt och solidaritet är ju skällsord hos er moderater.Hur kan du som humanist kritisera detta.
  Obegripligt.

 2. Jan Nilsson (inläggsförfattare)

  Kritiserar inte solidariteten, handen på armen och annat. Långt därifrån. Men blir som sagt lite orolig för att Löfven och S ska dras med kamraterna ut på dimmornas bro. Där folk tror att saker inte nödvändigtvis måste betalas. Det blir sån baksmälla av sånt.
  Solidaritet och skatt är inte ett skällsord för Moderaterna. I Alliansens Sverige beskattas arbete högst i världen. Du måste vara försiktig med nyanserna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.