Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Har bidragen ökat kraftigt?


Har ersättningar och bidrag ökat kraftigt som S ofta påstår?

Nej, de ligger på ungefär samma nivåer som innan de stora kriserna, den första på 90-talet.

IMG_1347.JPG

Etiketter: , , , , , , , , ,

5 kommentarer

 1. Krister Andersson

  Det kommer ut mycket statistik på den här bloggen numera, och det är alltid intressant på sitt sätt. Varför väljer du att redovisa andel då det gäller bidrag och antal då det gäller sysselsatta? Kan du inte göra tvärtom och skriva en blogg om dessa siffror istället?

  • Jan Nilsson (inläggsförfattare)

   Ja, det är så mycket desperat svartmålning nu att det behövs en del siffror. Just detta med antalet arbetande som ökat så under finanskrisernas efterdyningar är särskilt intressant. Därför anges de.

 2. JonasE

  När 3 av 4 på försörjningsstöd, är sjuka eller arbetslösa (= hör egentligen hemma i sjuk eller arbetslöshetsförsäkringen)…….så skulle jag nog inte klappa mig själv på axeln…….då det inte var så innan Alliansen……….

  • Jan Nilsson (inläggsförfattare)

   Vill kolla om det du säger stämmer. Återkommer.
   Antalet som går på försörjningsstöd minskar i alla fall, på många håll.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.