Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Större sortens olikheter


Är i Övik idag. Har just klarat av lejonparten av dagens fem möten och träffar med privatpersoner och representanter för olika delar av samhället.

Trivs väldigt bra i Örnsköldsvik. En sak är närheten till allt, en annan vattnet mitt i stan. En tredje är småföretagsamheten och driftigheten som lyser igenom även i det offentliga, på ett sätt. Ingenting verkar riktigt omöjligt och allt ligger inte på någon annans bord, någon annanstans.
Men ytterst är det kanske mina gener som känner sig hemma.

Just ätit god lunch där bl.a. en person med en ganska grav funktionsnedsättning person också arbetar. En som vill, kan, strävar och gör nytta. Få saker gör mig så glad och positivt inställd till en arbetsplats som när det finns plats för människor med större sortens olikheter. När fler får behövas.

Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

 1. Andreas Holmberg

  Instämmer! Sånt säger mycket om arbetsplatsens och ortens verkliga människosyn. (Alltså inte den där som bara finns på papper eller vid högtidliga sammanhang).

  Men rashygienen (”den privatiserade som Nina Karin Monsen kallar den) breder tyvärr ganska opåtalt ut sej i Norden och världen nu, samtidigt som vi påstår oss vara mer fördomsfria och toleranta än någonsin.

  Skrev nyss lite om vår(?) sköna(?) nya(?) värld på min egen blogg: http://andraget.blogspot.se/2015/02/du-skona-nya-varld.html

  Norskan Marte Wexelsen Göksöyr uttrycker det ännu bättre i sitt redan klassiska tal: https://www.youtube.com/watch?v=-YY6vTQR-9E

  Jag tycker egentligen att Ebba Busch Thor (trots Tuve Skånbergs kritik) uttrycker sakläget ganska bra: vi behöver definitivt en nollvision för provocerade aborter (jfr trafikvisionen), om än inte nolltolerans.

  F.ö. har du rätt även om Övik ö.h.t.: en trevlig, havsnära stad (som Lule!) som kanske av diverse praktiska skäl skulle fundera på att byta namn till just Övik? (Luleå får gärna byta till Lule för den delen).

 2. Jan Nilsson (inläggsförfattare)

  Med början i Övik, ja visst är det en trevlig stad. Jag säger oftast Övik, men förstår att man vill behålla det historiska och lite pampiga ”Örnskölds vik”.

  Man blir rörd av Martes tal, verkligen. Jag förstår henne så väl. Kan leva en dag på ett möte med en av de extra kromosomutrustade. Brukar ibland möta en kille som gör mig riktigt glad, varje gång. Jag önskar både honom och henne livet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.