Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Slopade valaffischer?


Såg just en uppgift om att valkampanjerna och affischeringen inte påverkar opinionen. Frågan är om det riktigt stämmer, men ändå. En kollega i politiksvängen vädrade också tanken nyligen.

Hur många tio-, kanske hundratals, miljoner skulle sparas på slopade valaffischer? Hur många bilmil och hur många mantimmar i tillverkning, uppsättning, reparationer och bortstädning i 290 kommuner? Hur mycket miljö? Tänk om någon kunde räkna på det.

Men frågan är vad Ung Vänster då skulle ge sig på? Vissa distrikt uppmanar på FB medlemmarna att förstöra för andra partier. Som då förstås sympatigöds.
Man kanske måste ha affischerna som en sorts ”offeranoder”, saker av mindre ädelt material som korrosionen får ge sig på istället för att förstöra annat.

Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Gunnar

    Jag tror, eller är helt övertygad att valaffischerna har otroligt liten betydelse av påverkan på människor hur man tänker rösta. De sociala medierna är i huvudsak de som styr. Den som är i politiken eller politiskt aktiv och tror sig vinna röster på affischering tar grundligt fel.

    Mäjligen kan det ha ett värde i traditionen, att det märks att stämningen höjs vid varje val, men något direkt utslagsgivande för utgången av ett val har de knappast. För 100 år sedan var det betydligt viktigare, eller innan Internet slog igenom. Det är det som nu gäller.

    • Jan Nilsson (inläggsförfattare)

      Nej, jag tror du har rätt. Skulle som sagt vara intressant att se en ungefärlig uträkning på vad detta kostar, som helhet. Och likgiltigheten för skyltningen börjar här och där slå över i irritation.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.