Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Ett gott politiskt exempel


Det är ofta tragiskt att se politikens småskurenhet. Hur den lägre sortens ”partisinne” så lätt får förgifta klimatet, ta energin, blockera möjligheterna och förvrida den stora nyttans perspektiv till tunnelseende privat- eller partiegoism.

Läs det här brevet som den nyligen avlidne George H.W. Bush på sin tid lämnade till efterträdaren Bill Clinton på skrivbordet i ovala rummet. Till honom som just besegrat honom i valet. I just detta ser jag honom som ett mycket gott exempel.
CA102943-F8CD-4AAE-B45B-899816B44AD9

”..rooting for you…” betyder ungefär ”hejar på dig”.

Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,

3 kommentarer

 1. Karl-Gustav Sjöström

  Inte alls att vara efter sin tid att reagera positivt på det här brevet till Clinton. Bara en tecken på insikten om att mycket har gått fel i politiken nu för tiden.

  • Jan Nilsson (inläggsförfattare)

   Tack. Det handlar inte om att ta bort allvar och skärpa, när det behövs, men politiken blir ekande tom när bara spelet och egennyttan blir kvar.

 2. Andreas Holmberg

  Det handlar väl om att erkänna en hyfsat stor värdegemenskap där den finns, tänker jag – men också om att kunna påvisa när den inte alls finns. Gamle Paul von Hindenburg var kanske FÖR ”artig” mot uppkomlingen och maktkonkurrenten på 30-talet? Innan jag skulle kalla Jonas Sjöstedt (han med socialismen) eller Jimmie Åkesson (han med högernationalismen) för ”min statsminister” skulle det gå väldigt, väldigt långt. Om de lämnade V resp SD och blev aktiva i demokratiskt någorlunda anständiga partier som S eller M skulle det underlätta mycket. (Såväl Kristersson som Löfven skulle jag gärna kunna kalla så redan i närtid – just nu är det ju Löfven som gäller – men jag är ju inte i den positionen att jag får skriva ett ”överlämnandebrev” till någon av dem ;o).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.