Köttbullar utan ägg & ströbröd/Meatballs without eggs & breadcrumbs
1 kg älgfärs el nötfärs
2 dl havrekli
2½ – 3 dl vatten eller Alpro sojamjölk
1 riven el hackad gul lök, eller 1 msk lökpulver
1 tsk svartpeppar
1 tsk vitpeppar
2-3 tsk salt
Mät upp havrekli och vätskan i en bunke.
Rör ner kryddorna.
Låt stå och svälla 10 minuter, en kvart…
Vänd ner färsen & löken ordentligt, jag blandar med väl rengjorda händer.
Rulla små, fina köttbullar och stek i ugn.
Jag brukar värma upp ugnen till ca 220 grader och låta plåten stå inne i 3-5 minuter och sedan sänka till 200 och stek i ca 5 minuter till. Det är svårt att säga exakt tid, när ugnar är olika, man får smaka sig fram till rätt tid för sin ugn:O)
Jag gjorde i ordning smeten till köttbullarna och provade att provsteka några och fy fabian, vad goda de blev:O)
Jag måste ju exprimentera mej fram till recept utan vetemjöl/stärkelse och laktosfritt – så nu börjas det:)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
1 kg elk mince or beef mince
2 cups oat bran
2 ½ – 3 cups water or Alpro soya milk
1 grated or chopped onion or 1 tablespoon onion powder
1 teaspoon black pepper
1 tsp white pepper
2-3 teaspoons salt
Measure out the bran and the liquid in a bowl.
Stir in spices.
Allow to soak 10 minutes, fourth …
Fold in the minced onion & well, I mix with very clean hands.
Roll the small, fine meatballs and fry in the oven.
I prepared the batter into the meatballs and tried to fry some samples and Mr gee, what good they were: O)
I have to experiment my way into recipes without wheat flour / starch and lactose-free – so now we go:)
Senaste kommentarerna