Linnéa Olsén, Obbola

Jag bakar Kanel& Äpplekaka a´ la´

 Fru Alperud!! Som ni kanske vet så säljer min man bröd i alla dess former. Detta har tyvärr lett till att jag inte bakar längre.

Varken tårtbottnar, fikabröd, sockerkakor eller vanligt bröd. Jag har i bland sträckt mig till att vid sällsynta tillfällen bakat vanliga kanelbullar eller lussebullar.

I dag vid middagen så pratade småbarnen om att jag kanske inte kunde baka? Att jag inte visste hur man gjorde när man bakade sockerkakor och dylikt. Hmpf!!!

De stora barnen har ju full koll på mina bakkunskaper men de små kommer ju inte håg något annat än deras fars brödsäljande dagar. Föga anar de att det fanns en tid när deras mor inte gjorde annat än bakade brök, kakor och bullar.

Klart att jag kan baka. Snabbt slängde jag ihop en kanel & äpplekaka som Fru Alperud lärt mig en gång i tiden. OM det är hennes recept eller ej låter jag vara osagt. Smaskig är den i alla fall! Synd bara att jag själv inte får smaka den.

Jag kastar in en bild på den halvgräddade skapelsen så att ni får ett hum om hur god den är, och enkel att göra!

Nu skall den bara vara inne i några minuter till! Sen är det dags för pojkarna att förundras över deras mors allsidiga kunskaper!

Hm? Jag undrar om det kanske var ett trick av dem för att få mig att göra ngt gott??

7 kommentarer

  1. Fru Alperud

    Eftersom du fått receptet från mig får du kalla den fru Alperuds mumskaka eller nåt. Trodde du skulle syfta på mina blivande hemkunskaps-kunskaper…….Tror inte heller att mina barn har så stor koll på om jag kan baka eller inte då det mestadels sker hos K.E. Är för lat, har inte tid och även inte ett fan av onyttigheter längre men en bit av ovan skapelse tackar jag aldrig nej till…

  2. Linnéa Olsén

    Svar till Fru Alperud (2009-11-18 18:30)
    Ja… Den var bra, fru Alperuds Mumskaka:-) Nu heter den så i detta hus i alla fall!
    Ja, det finns kvar. OM du inte är rädd för grymtsjukan så finns det nog kvar även i morgon.

  3. inga

    Hej vad sugen jag blir på att baka.Kan du inte dela med dig av receptet på bloggen?Det vore trevligt.Med hjälp av bloggen, gunnels guldf…har jag fått ett jättegott limprecept.Bloggar är bra.
    Ha det så GOTT i sjukstugan.Ingalill

  4. Linnéa Olsén

    Svar till inga (2009-11-19 10:42)
    Hejsan!
    Här kommer receptet på Fru Alperuds mumskaka (som den faktiskt heter numera)
    Det är verkligen superduperenkelt.
    Tag ditt vanliga recept på sockerkaka, multiplicera det med X2 om du har en liten ugn som vi har eller X 3 om du har en lite större ugn.
    Häll smeten i ugnsformen, skär äpplen i klyftor (jag brukar bara ta ett stort äpple) och stoppa ned dem i smeten.
    När du gjort detta så skall du smälta smör, blanda ned kanel, havregryn och socker i smöret för att slutligen ringla detta överst på sockerkakan.
    Låt kakan grädda den tid som den brukar grädda dvs ca : 40 minuter och NJUT!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.