Linnéa Olsén, Obbola

Snusning…

Nyårslöften…

Varje år så lovar man en massa saker som man är garanterad att bryta efter bara några månader. Jag har haft ett stående nyårslöfte att gå ned i vikt ända sen urminnes tider. I år så skall jag inte lova det. Det är jag ju redan på väg att göra, jag bara fortsätter på samma väg som jag påbörjat. Det får ta tid men sakta så kommer jag dit. Till ett normaltillstånd.

I år så skall jag försöka att göra mitt nya liv ännu mer hälsosamt, jag skall försöka sluta snusa. Snusandet är ett bök och ett stök och vansinnigt beroendeframkallande. Jag läste någonstans (rätta mig om jag har fel) att snusningen är många gånger mer beroendeframkallande än rökning.

Så, varför började jag då snusa?

Ja, det kan man undra, en klok tjej som jag? Det var faktiskt min första "riktiga" pojkvän som gav mig min första snus, inne på Galaxen (om det nu finns någon som kommer ihåg det stället?). Jag kommer ihåg att jag satt i hans knä, medans han rullade en liten, liten boll av sin General lössnus och  när den väl började rinna så började jag kräkas. Ändå så fortsatte jag.

Korkat va?

Jag upptäckte nämligen påssnuset…vilken grej.

Att sluta snusa vid graviditet eller amning har inte varit så svårt, men att sluta bara för min egen skull? Nej, det har jag inte velat. Förrns nu.

Så, mitt nyårslöfte är detta:

Jag Lovar och svär att jag skall FÖRSÖKA sluta snusa, fixar jag det inte så har jag inte brutit något nyårslöfte. Fixar jag det så "Hurra" för mig!

Vad har ni för nyårslöften?

 

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.