Linnéa Olsén, Obbola

Bloggandet som en gåva!

När jag sitter så här i lugnet på morgonen, läsandes mina favoritbloggar. Så funderar jag lite över hur lätt det är för en del att öppet blotta sig och låta andra människor få en inblick i deras liv. Som för mig själv, jag är kanske för privat ibland? Varför tror jag att ni läsare skulle finna det intressant att veta att mina barn åkte skridskor i helgen? Eller varför skulle ni bry er om vilka tapeter jag väljer till hallen? I och för sig så kan jag bjuda på det. Vill inte folk läsa vad jag skriver så…läs inte då!

Jag kan ju bara tala (skriva) för mig själv men människan är ju av naturen en väldigt nyfiken och vetgirig person. Detta med bloggar måste ju vara den bästa gåvan till alla människors nyfikna små själar sedan televisionen eller radion kom.

Som bloggare så kan man ju välja vad man vill berätta för er läsare, vill jag skriva till er om att jag har mens, eller att jag har sovit dåligt? Eller att mina barn är duktiga i skolan så gör jag det. Vill jag inte vara så privat så kan jag välja bort det. Då skriver jag om mer allmänna frågor eller talar om hur vackert det är ute i naturen.

Även om jag är intresserad av samhällsfrågor så tycker jag oftast inte att det är så intressant att läsa om dem i en bloggversion men är man politiker så är ju detta ett ypperligt tillfälle att få komma till tals. UTAN att vara personlig. Vilken gåva bloggandet är egentligen.

Jag kan välja både som bloggare och som bloggläsare vilket som intresserar mig. Oftast så är det ju människor man känner litegrann, eller kändisar, eller bloggare som skriver om ett ämne som man finner aktuella som fångar ens intresse.

Det är ju det som är så vansinnigt häftigt med bloggar, det finns något för alla, även för mig!

 

2 kommentarer

  1. Helena Nilsson Springare

    Jag var superanti mot bloggar innan jag själv började. Men det beror nog mest på att de flesta bloggar man hörde talas om var sk mode / shoppingbloggar. Men sedan upptäckte jag att fler och fler bekanta höll på och då började jag snoka lite på deras bloggar och sen insåg jag ju att det här med blogg är absolut något för mig 🙂 Det är kanon med en egen kanal där man väljer att skriva om vad som faller en in. Jag gillar min lilla blogg och precis som du säger: De som vill läsa är välkomna och de som inte är intresserade kan ju läsa något annat! Perfekt upplägg! 🙂

  2. Linnéa Olsén

    Svar till Helena Nilsson Springare (2010-01-26 09:50)
    Ja, det var ju bara ModeEbbas blogg man hade hört talas om, i stort sett.
    Jag behöver ingen sådan kanal för att tala om för mig att jag borde investera i nya kläder. Det fattar jag själv:-)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.