Linnéa Olsén, Obbola

Fukt, fukt, fukt & Vi i Villa!

Som Villaägare så får man en tidning "Vi i Villa" hemskickad till sig. En jättebra tidning som brukar ta upp lite smått och gott som villaägare kan tänkas behöva fundera på, behöva ha och lite annat matnyttigt.

Då vi har haft tre stora vattenskador tidigare så är ju jag oerhört nojjig för just vattenskador men, detta noja har börjat lägga sig lite grand. Jag ligger inte längre och lyssnar efter dripp, droppande ljud och jag stänger inte av ljudet på tv´n varannan sekund längre och jag tror inte att jag ljuger när jag säger att min familj är mig evigt tacksam för detta. Tills idag då när "Vi i Villa" dunsade ned i brevlådan.

Vad står det då på framsidan av denna tidning som min familj i hemlighet kommer att elda upp? Jo:

KOLLA HUSET!- Tak, Källare och våtrum- Detta skall du hålla ett extra öga på.

Med bultande hjärta bläddrar jag fram till dessa sidor och läser med skräck allt som eventuellt kan tänkas hända med vårt stackars hus.

Ventilationsproblem, fuktskador inte bara i våtutrymmen utan i fönster och dörrar och fasader. Källare som blir utdömda, radon som sipprar ut genom grunden och fan´s moster själv som kommer krypande genom marken i form av fukt, fukt, fukt!

Min nojja blev inte bättre av att maken meddelar vid matbordet att vår väns splitternya villa har vatten som sipprar in genom taket! I EN SPLITTERNY VILLA??!! Mitt stackars hjärta slår 10000000 slag i minuten bara jag tänker på det.

Just nu funderar jag på hur jag skall få maken att vid bästa tillfälle (helst redan igår) klättra upp på alla våra tak, kolla in väggar och tak på alla vindar och gärna gå med fuktmätare utomhus för att se om det är fara å färde. Radonmätare? Vart kan man inhandla det snabbast och enklast?

Källaren? Ja, vi har dränerat den men det behöver ju inte spela någon roll, eller hur? I tidningen så gav dom bra tips på att man kunde gräva ett hål vid grunden för att se hur dräneringsröret ligger. Det kan väl maken roa sig med nu när jag jobbar?

Ingjutna träreglar i källaren? Ja, det hade vi men vi hade en firma som hävdade att de tagit bort dem och gjutit över. Hmpf…jag tror maken får bryta upp väggarna därnere och verkligen se efter att jobbet blev ordentligt gjort!

PUST!! Ja, nu har maken verkligen lite jobb att göra när jag arbetar i natt! För, inte behöver väl han sova heller?

 

Etiketter: , ,

6 kommentarer

  1. Arne

    AMK, bra kommentar! Linnéa, det är bra att kolla vissa saker i ett hus regelbundet, men under tiden var rädd om din energi, spendera den på annat än oro. Det värsta som kan hända är att solen slocknar eller himlen ramlar ner, men varför oroa sig för det? Luta dig tillbaka och ta ett djupt andetag! Kram SF

  2. mor

    Nu har ni fyllt kvoten vattenskador för resten av livet!! det finns också försäkringar, annars skulle varje villaägare gå omkring och oroa ,sig inklusive jag! Så njut nu av ert fina hus och tänk aldrig på elände . Lova det!kram kram ha en fin vaknatt!

  3. Linnéa Olsén

    Svar till Arne (2010-01-26 22:01)
    AMK?? Vad är det en förkortning för?

    Ja, jag försöker men det finns så mycket att oroa sig för!
    🙂 Näääe, jag skall ta det lugnt, jag lovar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.