Linnéa Olsén, Obbola

Bloggandet & nya arbetsgivare?

Oj vad några timmars sömn kan göra för en trött stackars nattarbetande fyrbarnsmor! Nu har jag sovit i intervaller i ungefär 4,5 timmar och jag känner mig som en helt ny människa.

-Men Kvinna! Tänker ni nu, var för sover du bara i 4 timmar?

Jo, förstår ni. Jag måste ju vända tillbaka på dygnet annars så kommer ju jag att vara vaken till 07:00 hela veckan. Det går ju inte. Jag vill ju kunna se solen någon gång.

Jag känner mig i alla fall mycket gladare nu. Lite smått stressad över hela situationen men  jag vet att det blir bättre. Jag vet att jag kommer att få jobb snart. Jag vet att det är tufft ett tag. Man vänjer sig.

Jag funderar på om mitt bloggande kan påverka framtida arbetsgivare? Vad tror ni? Jag kanske måste lägga ned att blogga? (som om det vore världsomvälvande va? Liksom – Oh No!! Linnéa skall sluta blogga! Stoppa pressarna!! Ha, ha!) Men seriöst. I alla fall byta medium, Till något inte lika lokalt och lika offentligt. Jag kanske till och med skall vara anonym?

Vad tror ni?

Alltså, nattjobbet jag har är tidsbegränsat och bara ett strövikariat. Annars så skulle jag inte skriva såhär. Då hade jag ju haft ett jobb redan ju!

 

7 kommentarer

  1. Linnéa Olsén

    Svar till Anne-Marie Mäkelä (2010-01-29 15:58)
    Ja, du har rätt Anne-marie!
    Men, man vet inte. Jag kasnke blir för personlig? Jag tänker om jag vore arbetsgivare o någon sökt jobb hos mig. Då skulle jag göra en google sökning. Är det så smart av mig att ha en så personlig bliogg som jag har till o från? Jag vet inte.
    Just nu är jag i valet o kvalet. För ett jobb MÅSTE jag ha, annars så tror jag att vi går under!

  2. Linnéa Olsén

    Svar till Anne-Marie Mäkelä (2010-01-29 15:58)
    Det är ta mig tusan illa när man som arbetssökande gör allt man kan i jakten på jobb, till o med funderar på att ta bort bloggen?!

  3. Maria Eriksson

    Hej systeryster!

    Du är så otroligt duktig på att skriva,jag läser den varje dag och det gör faktiskt nästan hela familjen. Om du skulle sluta så skulle jag sakna den. Jag tycker du ska fortsätta…om du vill alltså.

    kram,kram

  4. Linnéa Olsén

    Svar till Maria Eriksson (2010-01-29 20:44)
    Jag blir så glad över att du läser den, men…samtidigt så tänker jag så här: En arbetsgivare kanske inte vill att jag vädrar mina tankar offentligt, eller så kanske mina tankar inte passar deras tankegång…? Jag vet inte. Men, jag vill ju kunna fortsätta skriva. Ja, vad skall ett geni som jag göra??? Egentligen:-)Ha, ha!
    Puss min älskade syster, hoppas att Emelia är piggare o att deras resa går bra. Puss, puss!!!

  5. mor

    Du ska skriva från ditt hjärta. Finns ingen presumtiv seriös arbetsgivare som anser eller ifrågasätter att man är ärlig och känslosam. Däremot kan det bli problem ifall man kritiserar och klagar på sin nuvarande arbetgivare/chef osv. offentligt, men det är något helt annat. Skriv på och berätta för oss hur du mår och känner, du är långt ifrån ensam

  6. Linnéa Olsén

    Svar till mor (2010-01-29 23:07)
    Men då så älskade mor, Då spelar det ju ingen roll hur jag skriver:-)
    Nå…Nu skall jag hoppa i säng * Yiehaa* för dygnsvändning!
    Godnatt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.