Linnéa Olsén, Obbola

Falska förhoppningar.

Det värsta med solen, det är att när den lyser in genom våra köksfönster så syns det hur skitiga de är. Vilken tur att det ännu är för kallt för fönsterputsning. Riktigt så ambitiös tänker jag inte riktigt vara.

Åsså kommer det nu, nu när solen lyser:

-hum, man kanske skall köpa lite fröer och plantera till trädgården i sommar?

Varje vår, samma sak. Jag får värsta vår-ivern och tänker att just i år, denna vår så skall jag plantera fröer. Jag skall fixa i trädgården, jag skall få de grönaste fingrar någonsin.

Det är säkert. Gå tillbaka i mina gamla inlägg och läs bara.

Nå, denna vår så har vi ju faktiskt plats för lite odlingar. Förra våren var det lite kärvt om den varan eftersom vårt nya kök INTE var klart. I år så är det ju faktiskt färdigt, med hur mycket plats som helst för mina gröna fingrar att frodas.

Så nu… Nu måste bara snön försvinna så att jag snart kan ställa ut mina gröna odlingar (mest troligast så slutar det med att jag även detta år köper färdiga plantor i mitten av Juli som alla andra år).

Ja…jag undrar vad det är som framkallar dessa känslor av skapande hos mig. Solen? Våren? Tanken av att kan andra så kan jag?

Näe, Solen ger bara falska förhoppningar om gröna fingrar, spirande grönska och slutar med inköpta halvvissnade gröna växter.

 

 

 

 

 

 

8 kommentarer

  1. Maria

    Hej vännen!
    Sitter också och drömmer om vår, droppande tak (ja inte vattenskada då, utan sån där härlig vår-snön-smälter-från-taken-droppande!)
    Vill hem, ha helg, byta till vårgardiner, köpa nya kuddar till soffan, in med pasteller och njuta av våren.
    Och sen vaknar man till och inser att det är 30 minus ute och inte alls så vårligt som jag inbillar mig när jag kikar ut genom fönstret…
    Men vad vore väl dagarna utan drömmar, hopp och längtan efter det som komma skall!? Lite småtrist va..?
    Ha en fortsatt fin dag vännen!
    Kram fru Rosenknopp

  2. Linnéa Olsén

    Svar till Maria (2010-02-24 14:05)
    Ja, vad vore livet utan drömmar? Ganska så trist faktiskt:-)
    I år SKALL jag verkligen planera fröer (eller, jag planterade lite förra året, men de dog av brist på både vatten och omtanke).
    Detta år minsann…!!

  3. Maria Lundmark Hällsten

    Kan inte säga att jag är speciellt grön om mina fingrar, däremot kan jag ibland få upp ett il och sätta ner nån kärna av något slag, för att sedan fascineras av växtkraften coh sen så vissnar dom ned och dör innan dom ens har nått toppen på krukan. Nä, så långt som till krasse, kan jag sträcka mig, det har jag lyckats med en gång förut 🙂

  4. Arne SF

    Nej! solen ger inga ”falska” förhoppningar, det är genetisk inkodad hos oss att starta odlingar när ljuset återkommer (för att föda oss & inte endast köpa på ICA) för vår överlevnad. Stärk denna egenskap genom att planera dina inköp eller få frön/plantor från andra, så ni kan fyllla er lada med underbara grönsaker/frukter. Sammanfattningsvis, det är naturligt att du känner så Linnéa. En annan sak, putsa fönstren, (vilket är ganska tråkigt håller med), det släpper in mer ljus = värme till huset = lägre elräkning = mera instinktiva nycker (fröinköp etc). Kram från din SF

  5. mor

    Visst är det något speciellt med den spirande våren!Du har nog ärvt mina intentioner att få plantera, så och njuta av en blommande trädgård. Har däremot lagt ner inomhusprojektet att driva upp,,, dom bara vissnar! Det går att köpa färdiga plantor 😉

  6. Linnéa Olsén

    Svar till Arne SF (2010-02-24 16:47)
    Mm…Synd bara (ha, ha) att man inte kan putsa fönstrena än. Det är alldeles för kallt:-)
    Ja, jag skall nog börja i en liten skala med lite småfrån som eventuellt kan bli blommor (förutsatt att de överlever) så går jag till det stora odlandet när jag bli gammal o barnen flyttat hemifrån, då har jag nog tid med det;-)

  7. Linnéa Olsén

    Svar till mor (2010-02-24 22:30)
    Ja, jag vet ju det:-) Det är nog därför som jag varje vår köper nya frön. Jag vet ju att det alltid gör att köpa riktiga plator senare. Det är ju bara sååå mycket billigare att odla eget än att köpa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.