Linnéa Olsén, Obbola

Spöken, finns dom?

På mitt jobb har vi långa korridorer som är fulla av vinklar och vrår. Inte så läskigt har jag tidigare tyckt. Men nu…

 

Alldeles nyss så satt jag här, när helt plötsligt en enda lampa av en lång radda med lampor helt plötsligt blinkar till, slocknar helt ganska länge för att sedan tändas igen. Det tokiga, det är att alla dessa lampor kan bara släckas med en strömbrytare. Man kan alltså inte släcka dem en och en. Om man inte skruvar ut själva lampan då.

 

Jag tror egentligen inte på spöken. Eller, något måste man ju tro på. Det jag definitivt INTE tror på är spöken som kommer för att skrämmas, fladdrandes med vita lakan runtomkring sig. Jag tror inte på alla dessa hokuspokus program som visas konstant på tv´n heller. De är bara ett sätt för Media att tjäna pengar på rädda människor.

 

Det jag däremot tror på (förmodligen får jag skit för detta) det är att nog vore det konstigt om man bara försvinner när man dör? Vart tar man vägen? Kroppen dör, naturligtvis. Men själen då? Själen?

 

Har jag berättat för er om när vi nyss hade köpt huset?

De första mornarna väcktes småpojkarna av en galen fågel som gång på gång flög in i deras fönster. Barnen ställde upp alla deras små gosedjur för att skrämma iväg fågeln men det fungerade föga.

En morgon, när barnen farit iväg till skola och dagis var jag ensam hemma. Så jag sitter i vårt sovrum på övervåningen pratandes i telefonen med A, när jag hör hur fågeln dundrar in i fönstret. Jag går dit (betänk att jag hela denna tid pratar i telefonen) tittar på fågeln som faktiskt är en ganska så stor fågel. Och stänger dörren till barnens rum.

Lägger mig på sängen igen och fortsätter prata i telefonen när fågeln kommer till vårt sovrumsfönster. Gång på gång bara dunsar den in i fönstret och det ar lite läskigt så jag går ned i vardagsrummet tänker att tanten som bodde där innan oss nog hade matat den stackars fågeln och att den nu ville ha mat av oss.

 

När jag så sitter i vardagsrummet så kommer fågeln till vardagsrummet. Jag avslutar snabbt samtalet och nu är jag så himla rädd att jag nästan skakar av rädsla. Hur sjutton skall jag få bort fågeln?

Jag börjar med att göra små utfall mot fönstret samtidigt som jag gapar åt en att försvinna men fågeln bryr sig inte utan fortsätter dundra (med ganska stor kraft) in i fönstret. Till slut så nästan skriker jag ut vilka vi är, hur många barn vi har och hur mycket vi tycker om huset (ja, jag vet…piiinsamt). När jag var klar så slutar fågeln tvärt. Flyger iväg och vi har aldrig mer sett till den.

Jag lovar och svär…det är sant!

 

Nå, det jag vill ha sagt, det är att något finns… om det ligger i vår egen fantasi eller om det verkligen är själar. Det låter jag vara osagt.

 

Vad tror ni?

 

8 kommentarer

  1. Helena Nilsson Springare

    Klart att det finns spöken 🙂 Men förhoppningsvis aå omges vi nog mest av de ”snälla” spökena. De som följer oss utan att det märks. Men det är lite läskigt ibland när det händer saker som man inte kan förklara.
    🙂

  2. Bror

    Det finns säkert mycket som vi människor inte känner till. Jag tycker att man kan ha ett öppet sinne till att det finns oförklarliga och övernaturliga fenomen! Intressant det där med fågeln.

  3. Lisbet Olofsson

    Jag har ett öppet sinne, kommer från en familj som känner av slagrutor, kan säga att man ska sacka ned farten för det kommer en älg. Senare ser man älgen och den finns där!!!

    När brorsonen dog så startade vår radio i köket helt oprovocerat – lite då och då. SÅ vi skojade och sa att det var brorsonen som var framme. Sedan hände lite mer och mer som får en att börja undra. ALLT har slutat nu när man make dött.
    Jag hoppas båda han och brorsonen kommer och spökar lite. Jag vill så gärna ha lite begåvning men NEJ inte ett uns.

  4. Linnéa Olsén

    Svar till Helena Nilsson Springare (2010-02-25 08:29)
    Ja, jag tror också att det är de ”snälla” spökena som följer oss. Jag kan lova att det var riktigt läskigt inatt:-)
    Jag är inte speciellt mörkrädd av mig, inte heller speciellt rädd för att vara ensam heller, snarare tvärtom, jag välkomnar ensamheten med öppna armar (guuud, jag låter som en frälsningsledare). Men igår var det läskigt, ett tag.

  5. Linnéa Olsén

    Svar till Bror (2010-02-25 09:16)
    Ja, jag kan lova att barnen fortfarande pratar om fågeln. Affe var ju bara två år så ett tag vägrade han att sova därinne för han var så rädd för fågeln.
    Ja, jag tror också att man skall ha ett öppet sinne. Även om jag inte ger speciellt mycket för alla realitytvprogram som exempelvis ”Det okända”…

  6. Linnéa Olsén

    Svar till Lisbet Olofsson (2010-02-25 10:27)
    Det kanske är din makes sätt att visa att han finns kvar med dig. Genom att INTE göra någonting? (eftersom du berättat att tidigare så hände det mycket grejer)Han kanske bäddar in dig i ett hav av bomull (svårt att förklara men jag hoppas du förstår…liksom skonar dig från allt sånt).

  7. mor

    Jag tror på att det finns övernaturliga saker, men man behöver inte vara rädd utan dom bara kollar lite.
    Fågeln hade också säkert ett budskap, bra att du sa till den.
    Jag har upplevt olika saker som också känns helt overkliga, känner man sig besvärad så ska man säga åt dom att lämna .

  8. Linnéa Olsén

    Svar till mor (2010-02-25 17:03)
    Ja, som sagt, jag tror inte på vita lakan och skrikande ljud. Mer på sånt där som fågeln. Eller som när jag vaknade i Åbyn (det kommer du väl ihåg?).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.