Linnéa Olsén, Obbola

Att börja om från början.

Igår var jag ju så lycklig för att jag äntligen var klar med mitt personliga brev, kommer ni ihåg det? Inatt så mailade jag runt det bland annat till min JobbCoach C. *Som för övrigt är suverän*

Nu tror jag att jag måste göra om allt. Nej, kanske inte göra om allt men i alla fall ta bort mycket, ändra om mycket! Herregud, vad är meningen med ett personligt brev? Kan man inte bara skriva:

Vill du ha mig så kalla mig på en jäkla intervju så att jag kan berätta muntligen vem jag är och vad jag står för! Tack för att du orkade läsa så här långt!

Även om allt man skriver naturligtvis är sant så är det ju det där med hur man framställer sig själv som är så himla viktigt. OM jag exempelvis söker ett jobb som…Ja, låt oss ta Bibliotekarie som exempel. Så kan man nästan förutsätta att de gärna ser att man är intresserad av litteratur.

Skriver jag då att jag är utbildad bibliotekarie men jag har ingen aning om varför jag läste till det. Jag hatar att läsa skönlitterära böcker och ser mycket hellre filmen än boken. Då antar jag att de skulle sortera bort mig redan på första meningen.

Skriver jag däremot att jag är utbildad Bibliotekarie, att en av mina stora passioner är film. Då ser det ju bättre ut, eller?

Så nu!

Nu börjar jag om från början igen. Jag tar ett nytt, vitt blad och ser om jag inte kan göra mig själv intressant på ett annat sätt!

Idag har jag haft bägge småbarnen hemma. De har suttit i soffan och tjafsat med varandra medan jag försökt att få någon sömn i kroppen.

Fördelen med nattjobb: Man slipper den där förbaskade Försingringskassan när barnen är sjuka.

Nackdelen med nattjobb: När man kliver av så tar det ungefär ett dygn innan man är människa igen.

Nej, nu skall ta ett djupt andetag, sätta mig djupt koncentrerad och tänka på VAD det är som är så himla bra med mig och VAD det är som gör mig BÄST för just detta jobb!!!

Puss & Kram

 

4 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Jag har jätte problem med att hålla mig kort, det känns som om man skulle kunnna skriva hur mycket som helst, och då säger jag samma sak som du, kalla mig till en intervju istället då, det är lite lättare att prata än att skriva, och jag har dessutom svårt att plocka bort stycken jag skrivit. Allt känns ju viktigt. Önskar dig en bra fredag!

  2. mor

    Håller med om att det är inte lätt att skriva ett personligt brev. Man får berätta lite om vad man gjort ( inte,barn, hus osv) du tog ju ett avbrott i gymnasiet och åkte till USA och jobbade ett halvår! du har ju varit i England på språkresa. Så språk /andra kulturer, nyfikenhet och ett rörligt liv är ju du! Vår gemensamma bekant dr. Leif berättade om en av deras sökande till Läkarprogrammet gjort lite udda saker. en bra blivande läkare som har erfarenhet av olika människor och situationer vill man ha. Inte bara MVG,are!

  3. Linnéa Olsén

    Svar till Maria Lundmark Hällsten (2010-02-26 17:31)
    Ja, hur skall man kunna hålla sig kort när det handlar om att framhäva sig själv på bästa möjliga sätt? Ha, ha!!
    Jag lider väl lite av Jantelagen. Jag har svårt att framhäva mig själv positivt. Jag kan gärna framhäva andra, men mig själv?? Njaaääee!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.