Linnéa Olsén, Obbola

Mörbultad…

Spinning, jogging, träning…

Man kan ju tro att det är samma sak men icke då. Igår fick min syster, som av en händelse råkar vara spinninginstruktör på Medley inne i stan, med mig på ett av hennes spinningpass.

Jaja, tänkte jag som faktiskt har fått upp flåset rätt så bra nu under dessa veckor. Hur svårt kan det där vara, egentligen? Det var ju i och för sig säkert 6 år sedan jag satt på en spinningcykel sist men det går säkert jättebra, tänkte jag.

Rätt så kaxig så ställde jag mig vid cykeln men styret satt ju löst och sadeln var helt lös? Hm, skall det vara så? Nä, tänkte jag efter. Klart att det inte skall vara så. Så jag tjuvkikade på mina cykelgrannar och försökte härma dem men det gick inte så bra. Till slut såg min syster mina desperata försök att få till cykeln så medan jag satte mig på sadeln så fixade hon till cykeln till mig.

Hm, ett mindre nederlag tänkte jag. Jag borde ju kunna detta!

Nå, nya tag nu när passet snart börjar. Stolt så satt jag då där, på sadeln och började trampa runt med pedalerna som jag såg grannarna göra. Men, där det såg lätt och enkelt ut för dem, balanserandes på ena stjärthalvan så höll jag upprepade gånger på att fullkomligen trilla av cykeln. Sadeln är ju för smal. Den är inte gjord för bredstjärtade kvinnor som mig i alla fall. Så jag vinglade fram och tillbaka medan jag försökte få till samma nonchalanta blick som resterande spinnare.

Nå, första låten började och kaxig som jag var så tog jag i ordentligt. Jag har ju numera en bra kondition. När andra låten satte igång började jag se mig omkring efter nödutgångar. För visst var det outhärdligt varmt härinne? Droppade det inte från taken? Nehepp, det var visst min svett som rann.

Då sade min syster, spinninggalningen själv : –Japp, kom igen nu då… Nu är uppvärmningen slut!

VAD? Uppvärmningen? Jag som trodde att vi redan satt igång, mina ben kändes som gelé, hjärnan som potatismos och svetten strilade ned för mitt ansikte. Och detta var bara uppvärmningen?!

Som ni kanske förstår så gick resten av passet i intensivt tempo, mina stackars nedre regioner var mörbultade av sadeln så jag kunde för mitt liv inte sitta ordentligt men inte heller stå då mina ben var helt bortdomnade.

Men, roligt var det och jag lovar. Jag kommer att gå fler gånger. Förutsatt att mina nedre regioner hämtar sig från den ondsinta behandling som den blivit utsatt för.

Detta är min syster, spinninginstruktören!

Puss & Kram

Etiketter: ,

11 kommentarer

  1. Maria Eriksson

    Det var så kul att du kom på mitt pass, det brukar kännas de första gångerna men sen så går smärtan över i de nedre regionerna man får liksom en läderhud 🙂 hoppas du kommer fler gånger.

    kram,kram systeryster

  2. Anders Olsén

    Riktigt roligt inlägg! Känner igen mig väl av dina beskrivningar. Har studvis tränat en del, men inte ”spunnit” så mycket. Kände mig lika dan de första gångerna (typ förra och förrförra gången).

    Keep up …

  3. mor

    Ojoj! Det går över, men visst är det hårt! Har själv provat hos Maria ,”huvaligen” Fint kort på Maria, brukar hon ta en öl efter passet tro? Skojar bara! kramar.

  4. Linnéa Olsén

    Svar till Maria Eriksson (2010-03-12 10:45)
    Haha..Ja.
    Jag lovar och svär att jag kommer på fler av dina pass!
    Om vi har tur kanske till o med den ömma modern följer med?

    Puss, puss!

  5. Linnéa Olsén

    Svar till Anders Olsén (2010-03-12 11:50)
    Hej manskusin!
    Ja, jag har ju nu lovet syster att jag skall följa med fler gånger så det är väl bara att bita ihop va?
    *pust*
    Kram.

  6. Linnéa Olsén

    Svar till mor (2010-03-12 11:59)
    Ja, spinning är nog den tuffaste träningsformen tror jag.
    Galet, galet tufft!

    Följer du med nästa gång??
    Fint kort va..:-)
    Puss o Kram

  7. mor

    Klart att”ömma modern” följer med! vet bara att det är sånt grymt pass och jag vill vara någotsånär hel inför vårruset och blodomloppet!
    Hur har det gått med vr/blodomlp för din del.? du får springa med oss via mitt jobb om du vill! Ante springer blodomloppet med mig!kramar!

  8. Linnéa Olsén

    Svar till mor (2010-03-14 00:30)
    Hejsan hoppsan!

    Får jag inte tag på något lag att srpinga med så springer jag gärna med ditt jobb. Blodomloppet vill jag åxå gärna springa med dig o Bror…Om jag får!

    Puss & Kram

  9. Helena Nilsson Springare

    *skrattar* Det påminner om när jag gjorde mitt första spinningpass. Jag var 22 år och fortfarande rökare.. ehrm.. Jag hade råkat boka in mig på ett intensivpass fast jag TRODDE att det var ett nybörjarpass. Jag var helt gråtfärdig när jag var tio minuter in på passet. jag ville bara spy efter ”uppvärmningen” och jag grät etferåt och SVOR på att aldrig komma tillbaks.. haha.. men det gjorde jag 😀 och sedan blev jag ”biten” av allt som har med cykling att göra.. haha.. fast just då trodde jag att min sista stund var kommen haha…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.