Linnéa Olsén, Obbola

Småspöken…

Nackdelen med att sitta ensam, vakande natt och arbeta, dessutom på ett ställe där tiden går så sakta, är att tankarna snurrar runt, runt. Om räkningar, kläder, skor. Barn och man.

 

Jag har gått från depp till ilska, från ilska till lycka och från lycka tillbaka till depp igen.

Och INGEN annan är vaken.

Bara jag & alla småspöken. Mina småspöken är inte så duktiga på att konversera som man kan tro.

 

Vad gör dom då? Ja, de svävar omkring här och bara gör små ljud. Släcker lite lampor, smäller i lite dörrar. Men prata? Nej då! På sin höjd så känner jag dom, kikandes fram bakom hörn. Men det är fattigt med surrandet från dom.

 

Jag får stå för allt pratande själv minsann.

I och för sig, så fullkomligen älskar jag mina svar. För jag säger alltid de rätta orden tycks det som. Synd bara att ingen är här och hör mig.

 

Nu verkar det som om tiden rinner fortare och fortare. Snart får jag gå hem. Kanske sova en stund, inte för länge dock. Jag måste ju kunna somna ikväll.

 

Så… detta var jag, rapporterande för sista gången just denna dag.

 

Hm, jag skulle behöva ta en liten tripp in på CSN i morgon! På banken, till Umeå Energi, till ett annat ställe, möta mina vänner, jag vill gå på bio… Hinner jag månntro?

 

8 kommentarer

  1. Elmar Friesli

    Hej Linnéa! Jag läser ofta din blogg och tycker att du är en underbar mamma med sunda tankar. Men när man jobbar på natten, så smyger sig ibland en speciell ensamhet på. Jag har själv jobbat mycket nattskift som f d elitsoldat och underrättelseagent runt om i världen, i vildmarken, i djungeln, i storstäder o.s.v., och även jag har ofta upplevt ”småspöken” som du beskriver. Vanligtvis kan man prata bort dem, men ibland kan detta bli besvärligt och då måste man snabbt ändra tankegången. För mig personligen hjälpte det alltid att föra tanken till Gud genom en bön.

  2. Sara H

    Hej Linnea! Såg att du funderar ibland på vilka dina osynliga läsare är och känner att jag vill vinka lite så att du vet att jag tänker på dig, vi är ju inte totala främlingar och jag ser att vägen verkar snårig & krokig nu…Vad det än är så hoppas jag det löser sig så bra det bara går! /S

  3. mor

    Nattjobb kan verkligen ge en lite annorlunda funderingar.
    Samtidigt så har man tid att tänka utan att något stör, mycket berikande man har möjlighet att vända ut och in på sitt liv. Det är också viktigt att få den tiden till att fråga sig vem är jag, vad vill jag , hur är jag? Att få självkännedom är ens viktigaste grund för att kunna gå och blicka framåt.
    Fortsätt att samtala med dig själv och dina små spöken.kramar från mor.

  4. Linnéa Olsén

    Svar till Helena Nilsson Springare (2010-04-13 20:03)
    Hej Helena!
    Ja, för denna gång så verkar krisen ebba ut. Även om man aldrig kan lita på vad framtiden håller i sitt sköte:-)
    Kram på dig & Du…jag lovar att jag skall bli mer aktiv här igen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.