Linnéa Olsén, Obbola

Om att skämmas

 I sedvanlig ordning så vaknade jag alles förtidigt. På ett sätt är det rätt skönt, man får liksom lite tid på sig att antingen fundera över livet innan resten av familjen vaknar eller så kan man, som jag gjorde inatt, läsa ut en bok, se de flesta av de nya avsnitten av "Arga snickaren" samt planlöst stirra upp i taket i väntan på att sömnen skall infinna sig igen.  

Vilket den sällan eller aldrig brukar göra förstås.

Det är ett aber.

Antagligen så är det bara våren som slår mig i ansiktet. Att det är därför jag inte kan sova ordentligt på nätterna. Det är det där förbaskade ljuset som gör min hjärna alles snurrig.

Sånt jag inte tänkt på på evigheter ploppar upp och får mig fortfarande att rodna.

När jag gick i 7:an eller var det kanske rent av 8:an? Jag kommer inte ihåg, det var en hel evighet sedan. Iallafall så skulle vi ha musikuppträdande i skolan, i aulan (bräntbergsskolans matsal – jag får panik bara jag tänker på det fortfarande). I vilket fall som helst så fick jag och en kompis för oss att vi skulle sjunga. Inför hela skolan. Inför ALLA coola killar och häftiga tjejer. Vi skulle stå själva på scenen och sjunga?!

Kaxiga som vi var så var det väl ingen stor grej. Det var ju bara att sjunga liksom?

Så står vi där. På scenen, dressed to kill med luggen hårt tuperad, sminkad som en clown och skall sjunga. Musiken börjar, min kompis tittar på mig och drar igång…

Men jag kan inte. Jag börjar stapplande, tappar texten (som jag faktiskt kan – än idag kan jag texten) storgråter och stormar ut och bort från scenen.

Ingen sa någonting till mig om det, någonsin.

ja, sånt tänker jag på när jag inte kan sova på nätterna.

Detta är låten.

 

3 kommentarer

  1. Helena Nilsson Springare

    Men herregud.. det där minns jag INTE! Kanske jag skolkade eller nåt sånt den dan.. 😀 Däremot minns jag när Sara O sjöng ”What about love” Shit va duktig hon var.

    Nåväl, hur har du det? Tycker du ska hälsa på mig nån dag så ska jag visa dig hur man ältar… Haha.. nä, jag lovar. Det ska jag inte! Men jag kan bju på kaffe o så kan vi ”småprata” om STORA ting! Kram på dig

  2. Linnéa Olsén

    Svar till Helena Nilsson Springare (2012-05-07 07:32)
    Vilken jäkla tur att du inte minns det. Jag tror faktiskt att det vara jag och Sara som skulle sjunga. Hon kan ju det. Inte jag 😉

    Ja, när ska vi få till en däjt? Mellan mitt nattjobbande, ickesovande och alla barnen orkar jag knappt gå på affären. Men, skam den som ger sig. Jag har barnen i veckan. Är ledig ons – lördag så nån dag borde vi väl lyckas va?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.