Lillbocken

I den grupp på elva rådjur som övervintrat i vår omgivning finns en liten bock som väljer sin egen väg. Ibland följer han troget den gamla ledargeten men återigen är han ensam. Mest varje dag tar han en sväng förbi fågelborden utanför köksfönstret och plockar upp solrosfrön som ramlat ned på marken. Det är inte utan att jag känner en viss samhörighet med denna särling som (liksom jag) inte har så stor koll på The Main Stream.

Etiketter: , , , , ,

3 kommentarer

  1. Pensionären

    Foderärter och renfoder går lika bra. Akta lökarna till våren. Troligtvis blir bocken ivägmotad. Rådjuren är elakare än vad man tror då det gäller föda.
    trivsam film

  2. Pär Andersson

    Svar till Pensionären (2011-01-25 12:34)
    Tack! Foderärter och renpellets är dyrt att köpa. Till exempel får man idag betala 6 kr/kilo för renfodret. Eftersom vi inte är elaka söker vi nu sponsorer för att ha råd med fortsatt stödutfodring. Grannens kornkross är tyvärr på upphällningen och en säsongs förbrukning är ca 1000 kg. Har någon ett bättre förslag på foder så skicka gärna ett mejl.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.