100 miljoner hit och dit

Igår ondgjorde sig järnvägsmotståndarna över att det skulle kosta hundra miljoner att uppdatera det digitala signalsystemet på Botniabanan. Hur mycket pengar är det egentligen? Skattebetalarna satsar i dagarna 200 miljoner för att promota Saabs försäljning av Gripen-plan i den libyska stridsplanskonkurrensen och Umeå kommun har plockat nästan 300 miljoner för många skattekronor av medborgarna under 2010. I det perspektivet är den satsade extraslanten till den för framtiden så viktiga norrländska 15-miljarderssatsningen småpengar.
Gomorron!

P.S. Se även det välformulerade blogginlägget från Ola Nordebo.

Etiketter: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.