Räven på Stormyra

I söndags när jag gick en runda på skogen dök plötsligt denna vackra räv upp ur ett dike på Stormyran. Lyckligtvis upptäckte jag honom först, så jag hann försiktigt gå ned på knä och sätta igång kameran (tyvärr utan stativ) innan han var uppe på vägen. Men trots att jag försökte hålla mig helt blickstilla blev den snabbt varse att det var något i hans synfält som inte stämde. Den hade ingen vittring från mig eftersom vinden var i min favör. Filmsnutten visar tydligt den ambivalens rävens nyfikenhet skapar. Samtidigt som den vill undersöka vad som dykt upp på vägen säger hans sjätte sinne att det kan vara farligt att gå för nära. Den flyr snabbt ett par gånger och varje gång den återvänder tar den ytterligare några steg närmare mig. Slutligen drar den dock iväg och jag får en sista glimt av den röde när han stannar upp och känner människolukten i mina färska spår.
Gonatt!

Etiketter: , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Pär Andersson

    Svar till Sia (2011-05-31 08:44)
    Ja, hittills årets finaste närkontakt med det vilda. Jag behöver inte be om ursäkt för mitt okontrollerade flämtande i bakgrunden…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.