Demokratins dödgrävare

Läste i morse ett blogginlägg där en kollega i glesbygdsgänget (Paul Redstig) ondgör sig över att Juholt vill ha enhetliga digitala förhållanden i hela riket. Enligt Juholt är det en självklarhet att ett demokratiskt samhälle ska ge alla skattebetalare samma möjlighet att delta i samhällsbygget. Vindelnbloggaren delar dock inte hans demokratiska grundsyn. I Alliansens marknadsstyrda system är det den heliga penningen som är den styrande faktorn. Se bara hur de släppt lös äldrevården till rövargängen Caremas och Attendos gottfinnande.  
"Jag vill inte betala för att det ska bli ännu mer master av mobiloperatörer som ändå ingen tänker använda", avslutar Redstig inlägget med. Det han då säger är, att bara han själv i sin glesbygdsvilla har tillgång till mobila tjänster så räcker det. Vad han i sin enfaldiga trångsynthet inte tänker på är att det framför allt är storstädernas skattebetalare som står för notan. Hans egna inbetalningar räcker inte långt när det handlar om digital infrastruktur. En annan sak han bortser ifrån är att det är inte installationerna i sig det handlar om utan själva möjligheten att bosätta sig varhelst man vill i landet. Konsekvensen av hans resonemang blir att när riksdagen börjar dra gränser för var folk tillåts bosätta sig kan hela Vindelns kommun vara i farozonen.
Det samhället vill nog ingen ha, men får denna regerings bristfälliga och odemokratiska fokusering på skattesänkningar för storstädernas välbeställda fortsätta ytterligare några valperioder har glesbygden inte en chans.
Jag säger som jag sagt förut: Med tanke på vad som händer i Europa med kamrersstyrda länder och strul med euron måste vi vara på vår vakt. De demokratiska institutionerna måste under alla omständigheter tillåtas förbli intakta. För om hörnet väntar diktaturen, och det kan gå snabbare än vi tror…

Etiketter: , , , , ,

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.