Naturen är pausad

Minus 32 grader och en natur svept i dödliga kristaller. Så känns det när jag höjer min morgonimmiga blick från vår kvarlämnade sprittermometer i fönstret på baksidan av huset. Idag känns det väldigt påtagligt som om någon "pausat" naturen. Gårdagens födelsedagsglädje smolkades av att det låg ett döende rådjur under vår småfåglellärken.
Köldknäppen förvandlade mig till Naturens obarmhärtiga medbrottsling när jag inför Kung Bores osäkrade vapen tvingades osäkra min egen tolva och avliva den lilla råbocken. Empati är inte naturens bästa gren.
Gomorron!

Etiketter: , , , , ,

4 kommentarer

 1. Pär Andersson

  Svar till Jan Nilsson (2012-02-04 20:15)
  Nej det var lika tragiskt som det var underbart när jag i höstas upptäckte den lilla bocken under gårdsgranen. Han har misshandlats av sina äldre släktingar under de senaste dagarna. En bekräftelse så god som någon på Darwins teori om arternas uppgång. För att de starkaste ska överleva drar sig inte ens svaga individers mödrar för att snabba på processen. En tillräckligt trist sanning för att man i svaga stunder vill dra till med gamla testamentets förklaringsvärld för att komma till ro…

 2. Arbetare

  Vår värld är dualistisk, tyvärr, det är svårt.
  Vacker- grym samtidigt. Välgång och lidande i samma stund.
  Svårt att acceptera ibland, tja ofta!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.