Dags att ta ut sina pengar?

Ska man döma av signalerna från de maktberusade koryféerna i EU-toppen är det hög tid att börja fundera över hur våra sparpengar ska hanteras i framtiden. Först ut att att bli föremål för konfiskering av privata besparingar blev cyprioterna. De som lyckats spara ihop en slant i banken ska straffas för sitt obetänksamma handlande med att betala 6,75% i straffskatt under den tveksamma förevändningen att det är "rysk maffia" man vill komma åt! I så fall hade det naturligtvis räckt med att endast bestraffa de som har mycket stora summor på sina konton. Men icke så – småspararna likställs med den illusoriska maffian. Och som ett brev på Posten stöder dessutom vår egen penningprofet Anders Borg detta tilltag men dokumenterar samtidigt sin bristande empatiska förmåga. I hans värld är det alltid den lilla människan som ska stå för fiolerna.
Gomorron!

Etiketter: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.