OS i Sotji

Det drar ihop sig till olympiska spel igen, men den här gången kommer inte alla att kunna se tävlingarna på TV. Sändningarna kommer nämligen inte att visas i den fria televisionen. Liksom på så många andra områden har krämarsamhället har tagit full kontroll över även detta arrangemang vilket innebär att vi tvingas betala för ett extra abonnemang och dessutom genomlida debila reklamavbrott för att ha möjlighet att följa spelen.
Att det överhuvudtaget finns så många framstående idrottsutövare i det här landet beror på att vårt redan sedan tidigare skattetyngda folk skapat alla förutsättningar som krävts för att idrottsintresserade talanger har kunnat beredas möjlighet att utveckla sina färdigheter. Ishockey- och fotbollsarenor, skidbackar, elljusspår, idrottsmedicin m.m. för åtskilliga miljarder har under åren ställts till dessa ungdomars förfogande. Men när det blir dags för de absolut största tävlingarna ska vi alltså tvingas betala extra för att få möjlighet att följa dem i bästa möjliga konkurrens.
Att det inte protesteras mer mot detta sanslösa förfarande kan bara bero på en sak: de tongivande mediamänniskorna har redan skaffat de abonnemang som krävs för OS och de skiter som vanligt i de familjer som inte har råd med både den allomfattande TV-licensen och ett extra abonnemang. De är mer bekymrade över hur det efterblivna ryska folket ser på hbtq-människor och ateister, men det är ju delvis en annan historia.
Gonatt!

Etiketter: , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.