”Ur led är tiden”

nothing_learned

De senaste årens hets mot islam i synnerhet och människor från Mellanöstern i allmänhet är en reflexion av hetsen mot det judiska folket för 80 år sedan. Tiden har gjort ”På stället halt!” och debatten påminner i sin yvighet om de diskussioner som i århundraden förts i religiösa frågor. Och den handlar som vanligt om makt och pengar och inte som det vid första påseendet ser ut som – en fråga om religiös tillhörighet. På 1930-talet gjordes judarna till syndabockar för den ekonomiska krisen i Tyskland och 2000-talet har inletts med att mellanösterns arabiska befolkning förvandlats till terrorister.
Ur led är tiden, som Shakespeare skaldade redan på 1500-talet…

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.