Vardagsdiskriminering

Jag skriver inte ett blogginlägg särskilt often men nu måste jag skriva av min frustration.

Idag upplevde jag ett typiskt exempel på vardagsdiskriminering mot kvinnor. Eftersom det var ”min tur” att tjäna ordentligt med Eurobonuspoäng var det JAG som beställde OCH betalade årets USA-resa till min man och mig själv.

När bokningen var klar bestämde vi oss för att fylla i ”passagerarens uppgifter” d.v.s. passnummer m.m. När vi klickade vidare för att göra det kom min mans namn upp FÖRST istället för MITT NAMN – alltså personen som står för resan!

Ni män som läser det här fattar sannolikt inte varför jag är så upprörd. I synnerhet ni ”vita” män. Men KVINNOR som läser det här känner säkert igen besvikelsen och frustrationen av den här sortens större och mindre VARDAGSDISKRIMINERING som vi har fått stå ut med i HELA VÅRT LIV!

I dessa moderna tider varför är kvinnor fortfarande nästan ALLTID behandlat som ”andraklassmedborgare?”

En kommentar

  1. Karl-Gustav Sjöström

    Jag tror mig förstå din frustration och lovar att jag för min del kommer att tänka på det och därmed inte ytterligare spä på den frustration du känner i anledning av det som du tyar upp i ditt blogginlägg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.