Sverige går som tåget, jag menar som bussen – miljöfordon exporteras

Svenska Scania ska leverera 450 miljöbussar till Elfenbenskusten. Själva finansieringen ser ut så här. Det här är ju ju en jätteaffär som nu går i verket och måste på sikt dra in en del skattekronor till Sverige. Tillika måste många arbetstillfällen vara säkrade. Vår miljö- och klimatpolitik verkar inte bortkastad som trycker på. När Bromma föreslås läggas ner är det svenska partiet Moderaterna näst intill hysteriska. Umeås Moderate kommunalråd har samlat en protestlista över alla M:s kommunalråd i Sverige för att behålla Bromma och skyller på att ”hela Sverige måste leva”. Vill säga om Bromma läggs ner kommer halva Sverige dö.

Vi börjar mer och mer inse (inte minst jag) att de gamla bilarna/fordonen drivna med fossilbränsle är förbi. Elbilarna står för den största ökningen av försäljningen nu och det blir inte mindre med tiden. Det som oroar eller det som vi kan fundera över hur man ska få till laddstationer och främst i städerna och alla hyresfastigheter. Som jag förstår är inte detta genomtänkt tillräckligt och det kan bli problem vilken/vilka som ska stå för kostnaderna. Det kan vara föreningar eller kollektiva lösningar som kan vara svåra reda ut vilka som är ansvarsmässiga för detta.

Ser vi krasst på saken är områden där jag bl a bor mycket lämpade för elbilar ur laddningssynpunkt. Här har vi inte minst god tillgång på ström och ser vi till befolkningsmängd kan inte strömförbrukning vara skyhög i jämförelse med de befolkningstätaste i landet.

Kan Elfenskusten, borde inte vi också då kunna? Vad som händer i framtiden kanske ändå jag inte hinner vara med om. Men allt pekar på att det kommer bli radikala förändringar. Varför satsar bilindustri och all annan industri för att minska CO2 utsläppen? Vi går dit hän oavsett vad vissa tror, eller inte tror.

M, SD, KD men även L verkar vilja driva utvecklingen bakåt?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.